©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

88-jarige vrouw komt om het leven na aanrijding op voetpad op Beringenbaan

Beringen/Diest -

Een 88-jarige vrouw is vrijdagnamiddag rond 16 uur om het leven gekomen bij een aanrijding op de Beringenbaan, net op de grens tussen Schaffen en Paal. Ze overleed ter plaatse.

Hannelore Smitz

“De aanrijding gebeurde toen de autobestuurder van zijn eigen rijbaan afweek”, zegt parketwoordvoerster Sarah Callewaert. “Hij kwam helemaal op de andere kant van de rijbaan, tot op het voetpad. Daar reed hij de vrouw aan. Ze werd de weide in gekatapulteerd en overleed ter plaatse.”

Hoe het komt dat de man zo van zijn traject afweek, is voorlopig een raadsel. “De verkeersdeskundige kan er geen oorzaak op plakken. Er was geen sprake van alcohol of drugs, en ook niet van overdreven snelheid. Ook een defect aan de wagen is uitgesloten. Er was dus geen enkele aanleiding om zo van de rijbaan af te wijken. En er waren ook geen remsporen zichtbaar, dus de bestuurder heeft ook niet geprobeerd zijn fout goed te maken. De autobestuurder moet gewoon compleet onaandachtig in de wagen gezeten hebben, maar hoe dat kwam, weten we niet.”

De politie en verkeersdeskundige zetten hun onderzoek nog verder. Er zijn nog enkele getuigen die verhoord moeten worden.

De Beringenbaan was door het ongeval lange tijd afgesloten richting Paal. In de richting van Diest kon het verkeer wel voorbij.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio