©  Nintendo

Paintball meets Mens-Erger-Je-Niet: game ‘Splatoon 3’ kliedert het betere verfwerk op je televisie

‘Splatoon 3’is het derde deel van een bijzondere actiereeks die steeds meer aan populariteit lijkt te winnen. Het serveert opnieuw spetterende gameplay. En fans weten: dat mag je letterlijk nemen.

Splatoon 3 heeft eigenlijk alles wat de gamegoesting aanwakkert: prettige actie voor heel jong tot stokoud, felle kleurtjes die het uiterste van je televisie vergen en een onverwoestbaar spelconcept. Paintball meets Mens-Erger-Je-Niet, zoiets. Twee teams proberen elkaar te verslaan door zo veel mogelijk oppervlakte vol verf te spuiten van de eigen teamkleur. Wie op het einde het meeste grond heeft veroverd, wint natuurlijk. Uiteraard kan je ook de tegenstanders met je verfpistolen bestoken en zijn er nog meer variaties op het originele spelidee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Spelers kunnen zoals in de vorige games ook weer veranderen in een octopus die onder de verf kan zwemmen. Ideaal om op plekken te geraken die door hindernissen worden geblokkeerd of om je tegenstanders te besluipen. Splatoon 3 pakt naast de obligate multiplayer-pret ook uit met een singleplayer-campagne. Die kan je starten door in de stad Splatsville in dezelfde rioolpijp te springen waar een oude, vreemde man schuilt. Hij zet je op weg op een avontuur waarin je - samen met een koddige sidekick - je beste spetterkunsten mag etaleren. Toppertje, grafisch zeker een van de mooiste games op dit moment voor Nintendo Switch. En een extra duimpje omhoog voor de toffe muziek.(rd)

‘Splatoon 3’ is vanaf nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch

Meer over Games

Aangeboden door onze partners