©  Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Oplichters dreigen bejaarde dame in elkaar te slaan als ze haar geld niet voor de deur zet

Genk/Lanaken/Maasmechelen -

De politiezones Carma en Lanaken-Maasmechelen waarschuwen voor oplichters die mensen opbellen en vragen om geld of juwelen voor hun deur zetten. Recent kregen in de twee zones al drie oudere vrouwen zo’n verdacht telefoontje. Een van hen dreigden de oplichters zelfs in elkaar te slaan als ze niet meewerkte.

Olivier Simons

De oplichters belden woensdag al zeker twee oudere vrouwen uit Genk op. “Bij een van de vrouwen deden ze alsof ze van de politie waren”, zegt Wendy Truyens van de politie Carma. “Ze vroegen haar of ze wilde helpen om een dievenbende te klissen. Dat kon ze doen door waardevolle spullen zoals juwelen buiten voor de deur te zetten, om de dieven te lokken en zogezegd op heterdaad te betrappen. Nietsvermoedend deed de vrouw wat de oplichters haar vroegen. En na een tijdje namen zij haar spullen natuurlijk zelf mee.”

“Bij de andere Genkse vrouw vroegen de oplichters ook om waardevolle spullen buiten te zetten, maar omdat zij hen niet goed verstond, heeft ze uiteindelijk opgehangen zonder te doen wat ze vroegen. Zij is dus gelukkig geen slachtoffer geworden.”

Bedreigingen

Ook bij de politie Lanaken-Maasmechelen kwam er inmiddels al één melding binnen van een oudere dame die op een dergelijke manier werd opgelicht. “De dame werd opgebeld door de oplichters, die haar vroegen om een bepaald geldbedrag voor de deur te zetten”, zegt woordvoerder Tania Olaerts. “Ze werd ook fysiek bedreigd: als ze niet deed wat ze vroegen, zouden ze haar in elkaar slaan. Uit schrik heeft de vrouw ruim 1.000 euro cash voor haar deur gezet. En dat hebben de oplichters daarna meegenomen.”

De politie Carma vraagt om meteen 101 te bellen als je een dergelijk verdacht telefoontje krijgt. De politie Lanaken-Maasmechelen kan in zo’n geval gecontacteerd worden via het nummer 089/47.47.47.

 siol

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio