F-16 maakt noodlanding in Oostende na blikseminslag

Een F-16 van het Belgische leger heeft woensdagmiddag een noodlanding gemaakt op de luchthaven van Oostende. Het jachtvliegtuig was geraakt door een blikseminslag. Niemand raakte gewond maar er zouden wel giftige stoffen zijn vrijgekomen. De toestand is nu weer onder controle.

tg

Een F-16, die tijdens zijn vlucht geraakt werd door een blikseminslag, heeft een noodlanding moeten maken op de luchthaven van Oostende. Dat bevestigt Tom Rutsaert, communicatieverantwoordelijke van de luchthaven. Tijdens het landen kwam de giftige stof hydrazine vrij, waardoor de luchthaven tijdelijk op slot ging. Twee vluchten, waaronder die van de Club Brugge-spelers, werden afgeleid naar Zaventem. Ondertussen is de situatie opnieuw onder controle en werd de startbaan opnieuw vrijgegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De mensen die aanwezig waren in de luchthaven, mochten die gedurende een tiental minuten niet verlaten. Omwonenden werd ook gevraagd om ramen en deuren dicht te houden. De situatie was echter snel opnieuw onder controle doordat de giftige stof door de regen uit de atmosfeer verdween.

Nadat de nodige procedures afgehandeld werden, werd het vliegtuig van de startbaan verwijderd. Dat betekent dat de vluchten vanop de luchthaven opnieuw kunnen vertrekken, zij het met enige vertraging. Twee andere vluchten - een uit Malaga en een uit Porto met de spelers van Club Brugge aan boord - weken uit naar de luchthaven van Brussels Airport, waar ze ondertussen veilig geland zijn.

Defensie heeft nog niet gereageerd op het incident.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer