Lommelaren kunnen vuilniszakken een jaar lang gratis naar recyclagepark brengen

Inwoners van Lommel zullen tot september volgend jaar gratis hun huisvuil, groenafval en keukenafval naar het Lommelse recyclagepark brengen. Tijdens de duur van dit proefproject door Limburg. net moeten de Lommelaars dus niet wachten op de tweewekelijkse ophaling, maar kunnen ze sneller hun afval wegbrengen.

Geert Van Baelen

In alle gemeenten waar Limburg.net instaat voor de afvalophaling is het in de zomermaanden mogelijk om bepaalde afvalfracties naar het recyclagepark te brengen. Dit is vooral handig voor mensen die op een appartement wonen of weinig ruimte hebben om hun afvalzakken te bewaren gedurende de warme dagen.

Limburg.net start nu een proefproject op in Lommel waarbij die zomerregeling wordt uitgebreid naar de rest van het jaar. “Lommelaars kennen het Optimo-systeem van afvalophaling al verschillende jaren. Nu start Limburg.net opnieuw een proefproject in Lommel. Concreet houdt dit in dat Lommelaars hun grijze (huisvuil), groene (groenafval) en gele (keukenafval) vuilniszakken tot september 2023 gratis naar het recyclagepark op Maatheide mogen brengen”, stelt Lommelse schepen van milieu Joris Mertens (cd&v). “Ze moeten dus niet wachten op de ophalingsronde, indien ze sneller van hun afval af willen. Maar uiteraard mogen ze hun vuilzakken ook tweewekelijks blijven aanbieden op de ophaaldagen.” Limburg.net zal het proefproject evalueren en beslissen of het verlengd zal worden.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio