©  ISOPIX

Alfred Schreuder kijkt met Ajax Liverpool in de ogen: “Duidelijk de sterkste tegenstander deze Champions League”

Ajax-coach Alfred Schreuder en zijn aanvoerder Dusan Tadic hebben vooruitgeblikt op de Champions League-clash van de Amsterdammers, morgenavond tegen Liverpool. “We bereiden de ploeg voor zoals we dat altijd doen, maar het is duidelijk dat dit de sterktste tegenstander is die we deze competitie tegen zullen komen.” Ajax en Liverpool trappen dinsdagavond om 21.00 af voor hun tweede duel in groep A.

De Telegraaf

Schreuder (ex-Club Brugge) keek allereerst uit naar de ambiance op Anfield. “Het is voor iedereen prachtig om hier te zijn. Een jaar of vijf geleden was ik hier met Hoffenheim ook. Dat was toen ook een heel bijzondere ervaring.”

Ook Tadic keek uit naar een sfeervolle wedstrijd, en vergat daarbij de meereizende fans van de landskampioen niet. “Ze moeten doen wat ze altijd doen: energie geven. We hebben geweldige fans.” De aanvoerder hield tegelijkertijd ook oog voor de prestatie die moet worden geleverd. “Je speelt om te winnen. Maar je doet wat je wilde doen toen je vijf of zes jaar was, dus het wordt zeker ook genieten.”

De Serviër kraakte direct een kritische noot richting luchthaven Schiphol, waar Ajax-fans door stakingen maandagavond grote moeite hadden om weg te komen. “We willen onze supporters hier bij ons hebben. Dit is niet goed van Schiphol.”

 ©  ISOPIX

Lef en moed

Volgens Schreuder is de voorbereiding op het treffen met Liverpool niet anders dan de aanloop naar reguliere wedstrijden. “We bereiden de ploeg voor zoals we dat altijd doen, maar het is duidelijk dat dit de sterkste tegenstander is die we deze competitie tegen zullen komen.” Toch heeft de 49-jarige trainer het strijdplan wel in zijn hoofd. „Heel goed zijn aan de bal”, zo gaf hij aan. “En veel lef en moed tonen. Dat zijn denk ik wel de sleutelwoorden.”

Schreuder beschikt over een zo goed als fitte selectie. Alleen voor Owen Wijndal komt de kraker op een uitverkocht Anfield nog te vroeg. De linksback is op de weg terug van een enkelblessure. Calvin Bassey is weer fit en dus wél beschikbaar voor Ajax.

Ook reageerde de oefenmeester op een Engelse journalist, die hem een compliment van Jürgen Klopp doorspeelde. De Duitse manager van Liverpool had laten weten het geen verrassing te vinden dat Ajax opnieuw met een sterk elftal voor de dag is gekomen dit seizoen. Schreuder daarover: “Het is een groot compliment aan de club dat er weer zo’n sterke selectie staat. Het belangrijkste daarbij is dat de spelers elke dag bij willen leren.”

Aangeboden door onze partners