© Boumediene Belbachir

Gevreesde regenval houdt opening verhoogde kanaalbrug niet tegen

Hasselt -

Zaterdag viel de, door de werklui op de verhoogde Albertkanaalbrug, gevreesde regen met bakken uit de lucht, maar één keer de hemel opklaarde werd alle belijning getrokken en kon de brug aan de Kempische Steenweg zondagochtend vroeg open.

Dirk Jacobs

De vernieuwde brug, en de verhoogde op- en afrit daarvan zijn pareltjes. En zelfs met 4 rijstroken over één brugdeel, twee richting Hasselt, twee richting Noord-Limburg, blijft er nog plaats genoeg. Opmerkelijke verbetering ook vormen de twee, flink verlengde en eindelijk volwaardige afslagstroken naar rechts, de Herkenrodesingel op. Van bovenop de brug krijg je een nog mooier zicht op de Hasseltse binnenstad. Voor het verkeer van en naar Noord-Limburg is deze brug alleszins al een flinke verbetering. Uitkijken wat het wordt als beide bruggen, definitief klaar en open zijn, normaliter ergens in oktober.

Col du pont

Van fietsers die het nieuwe fietspad, over de fietslussen willen gebruiken wordt toch enige bijkomende trapkracht, wattage in wielertermen, verwacht. De hellingen zijn langer maar kruipen toch wat nijdiger in de benen dan de vorige opritten. De brugjes die in de bocht over de andere fietsers leiden, zijn er nog niet. Die worden door tijdelijke constructies vervangen en worden later afgewerkt. Mooi, dat zeker en wie boven op de ‘Col du pont’ komt wordt beloond met een nog rijker uitzicht dan vroeger over het Albertkanaal. En de afdaling aan de overzijde, die is, ook al door het hoogteverschil van ruim 2 meter met de eerder toestand, ook net iets plezanter. Ook veel beter: de duidelijke af- en oprit voor wie zijn tocht langs het jaagpad wil verderzetten.

 ©  Boumediene Belbachir

Genkersteenweg

Helemaal op slot is de Genkersteenweg. De aansluiting met de verhoogde brug scheelt flink wat en dus moet eerst die gerealiseerd worden. Dat werk duurt een drietal weken en zolang blijft de aansluiting dicht en moet het verkeer van en naar Genk andere wegen inslaan. Eén van de suggesties, naast een ommetje via de autostrades of de Universiteitslaan, is te rijden via de sluisbrug in Godsheide. Uitkijken of daar maandagochtend files zullen ontstaan.

Overgang van oude naar nieuwe Kempische brug vlot verlopen, weggebruikers klagen wel over gebrek aan signalisatie. © TV Limburg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer