©  Wesley Victor Mak

Jonge fan moet Napoli-truitje binnenstebuiten dragen om supporters van Fiorentina niet te provoceren, Napoli komt nu met vertederende reactie

Een opmerkelijk verhaal met een mooie afloop in Italië. De negenjarige Antoine kwam zijn favoriete club Napoli aanmoedigen in en tegen Fiorentina. Het Franse jongetje droeg daarbij een shirt van de Zuid-Italianen in het vak van de thuissupporters. Dat werd hem niet in dank afgenomen, maar Antoine mocht later wel de ganse Napolitaanse ploeg ontmoeten.

Jens Heylen

De aanwezige stewards in Firenze maanden Antoine aan om zijn shirt binnenstebuiten te dragen om de thuisfans in hun “eigen tribunes” niet verder te provoceren. Het publiek had zijn ongenoegen al duidelijk laten uitschijnen en dus deed het Franse jongetje wat hem gevraagd werd om verdere averij te voorkomen.

Napoli ving het nieuws op en vond dat het de jongen iets moest teruggeven. Vrijdag werd Antoine dan ook uitgenodigd op het trainingscomplex van de club. Daar kreeg hij een shirt met handtekeningen van de hele ploeg, mocht hij met hen op de foto en kon hij zelfs even tegen zijn idolen voetballen. Een bijzonder vertederend moment. Napoli hoopt zo dat Antoine toch met een positieve herinnering kan terugdenken aan het hele voorval.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners