©  EPA-EFE

Max Verstappen geklopt door Carlos Sainz in vrije trainingen in Monza: “Ik maak me geen zorgen”

Carlos Sainz was vrijdag het snelst in de tweede vrije training in Monza. Hij klopte Max Verstappen met 143 duizendsten van een seconde.

Marc Cornelissen

De tweede vrije training in de Temple of Speed werd halfweg onderbroken met een rode vlag omdat Mick Schumacher (Haas) stilviel op de piste. Aan het eind van de sessie stond Carlos Sainz (Ferrari) bovenaan de tabellen met een tijd van 1:21.664. Max Verstappen (Red Bull) volgde op 0.143, Charles Leclerc was derde op 0.193. Daarna volgde een kloof van een halve seconde op de McLaren van Lando Norris. Sergio Perez, de teamgenoot van Verstappen, was pas zesde op 0.730.

In de eerste sessie, vooraf gegaan door een minuut stilte voor de Britse queen, was Leclerc het snelst geweest.

“Ik denk dat de auto vandaag vrij goed was”, reageerde Verstappen. “We hebben een paar dingen uitgeprobeerd van de eerste naar de tweede sessie. Sommige dingen werkten, andere niet. Maar de lange runs ogen goed en dat is het belangrijkste voor de race. We hebben ook wat meer lange runs gedaan omdat we vijf strafplaatsen krijgen. Er zijn nog dingen die beter moeten, maar we staan er niet slecht voor. Ferrari oogt goed, maar ik maak me geen zorgen.”

Ferrari rijdt voor eigen volk met een lik gele verf op de auto en de coureurs dragen voor de gelegenheid ook gele pakken. Geel is de tweede kleur van Ferrari en de kleur van Modena, de thuisbasis van stichter Enzo Ferrari. De speciale livery moet het 75-jarig bestaan van het merk in de verf zetten. (mc)

Carlos Sainz in het geel. ©  AP

Aangeboden door onze partners