Charles Leclerc © Ferrari

Ferrari bovenaan tijdens eerste oefensessie GP van Italië, Max Verstappen vijfde

Charles Leclerc heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Italië de snelste tijd gereden. Teamgenoot Carlos Sainz maakte er een Ferrari 1-2 van, dit ongetwijfeld tot grote vreugde van het thuispubliek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voorafgaand aan de eerste oefensessie voor de GP van Italië was er een minuut stilte en eerbetoon aan de gisteren overleden Queen Elisabeth. De F1, FIA en F1-teams hielden in de pitlane van Monza een indrukwekkende minuut stilte, waarna een spontaan applaus onder de toeschouwers volgde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ferrari bracht voor haar thuisrace in Monza een speciaal ontwikkelde achtervleugel mee. Op zich niet echt bijzonder want al de teams ontwikkelen ieder jaar voor het hogesnelheidscircuit een speciale achtervleugel die weinig downforce genereert. De eerste resultaten zijn alvast bemoedigend want aan het einde van de eerste oefensessie stonden beide Ferrari’s bovenaan met een besttijd voor Charles Leclerc.

Meer F1-nieuws:- Daniel Ricciardo als vervanger voor Lewis Hamilton bij Mercedes?- Ferrari F1-bolide krijgt speciale ‘gele livery’ voor GP van Italië- Max Verstappen na aanval op Hannah Schmitz: “Social media-bedrijven moeten meer doen tegen haatberichten”- “Buitengewone Max Verstappen is nu al één van de beste F1-piloten ooit”- Ferrari-teambaas Mattia Binotto na harde kritiek: “We moeten reageren in Monza” (F1journaal.be)

Aangeboden door onze partners