©  AP

Supporter in levensgevaar en 32 gewonden na zware rellen voor Conference League-match tussen Nice en Köln

Tweeëndertig gewonden waarvan één heel ernstig: dat is het zware bilan van geweld tussen supporters op donderdag in de Allianz Riviera in Nice. OGC Nice en het Duitse FC Keulen speelden er donderdag de openingswedstrijd van groep D in de Conference League.

Bron: BELGA

Een uur voor de wedstrijd vielen gemaskerde supporters van Keulen de fans van thuisclub Nice aan via de presidentiële tribiune. De supporters waren gewapend met stoelen en ijzeren staven, die afgebroken werden in het stadion.

32 personen raakten geblesseerd, waarbij één supporter zwaar werd geraakt. Drie fans werden overgebracht naar het ziekenhuis. Daarbij ook één supporter die vijf meter naar beneden viel en wiens leven in gevaar zou zijn. Het zou gaan om een Parijzenaar, gaan die volgens lokale bronnen erg dronken was. Er zou een groep toeschouwers vanuit Parijs in de kleuren van FC Keulen bij Duitse supportersgroepen hebben aangesloten

De wedstrijd werd met een uur vertraging gespeeld om 19u40 en eindigde op 1-1. Steffen Tigges opende de score voor Keulen (19.), Andy Delort maakte de gelijkmaker voor de Zuid-Fransen (62.).

 ©  ISOPIX

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer