©  rr

Advocaat Michel Bouchat verdedigt Salah Abdeslam samen met Delphine Paci op proces rond aanslagen Brussel

Op het assisenproces over de terreuraanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem, dat in oktober van start gaat, zal Salah Abdeslam niet alleen verdedigd worden door de Brusselse advocate Delphine Paci, maar ook door haar confrater uit Charleroi Michel Bouchat. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door beide strafpleiters. Op het assisenproces over de terreuraanslagen van 13 november 2015, dat de voorbije maanden in Parijs plaatsvond, werd Abdeslam nog verdedigd door de Parijse advocaten Olivia Ronen en Martin Vettes, maar die nemen zijn verdediging niet langer waar.

gjsBron: BELGA

Salah Abdeslam werd door het assisenhof in Parijs veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, zonder de mogelijkheid vrij te komen, voor zijn rol in de aanslagen van 13 november 2015. Op 13 juli werd hij overgebracht naar de gevangenis van Ittre en vanaf 13 oktober zal hij voor het assisenhof in Brussel terechtstaan voor de aanslagen van 22 maart 2016.

In augustus raakte al bekend dat de Brusselse strafpleitster Delphine Paci hem op dat proces zou verdedigen. Toen al werd gemeld dat zij dat samen met een tweede confrater zou doen maar de naam van die tweede confrater werd toen nog niet vrijgegeven. Vandaag blijkt het om advocaat Michel Bouchat te gaan, een strafpleiter met een rijkgevulde carrière. Op het proces over het Brusselse luik van de aanslagen van 13 november 2015 verdedigde hij al een verdachte, Youssef El Ajmi, en bekwam van de rechtbank dat die zijn cliënt de gunst van de opschorting verleende. 

Volgens Sudpresse zal meester Bouchat onder meer aanvoeren dat Salah Abdeslam niet rechtstreeks heeft deelgenomen aan de aanslagen in Brussel, aangezien die op dat moment al in de gevangenis zat.

Meer over Aanslagen Brussel

Aangeboden door onze partners