©  ISOPIX

Belgische aanvaller Cyril Ngonge voor onbepaalde duur uit selectie FC Groningen gezet: “We hebben een norm gesteld...”

FC Groningen gaat voorlopig verder zonder Cyril Ngonge. De 22-jarige Belg is uit de selectie gezet en traint voorlopig mee met de beloften. Hoe lang de verwijdering uit de eerste selectie duurt, ligt voor een groot deel aan Ngonge zelf, zo meldt de club.

Vincent Van GenechtenBron: De Telegraaf

“Wij hebben op dit moment de nodige uitdagingen. Één daarvan is het groepsproces”, zo licht trainer Frank Wormuth de situatie rond de aanvaller die in 2020 Club Brugge verliet toe. “Wij hebben met elkaar een norm gesteld, waaraan iedereen moet voldoen. Dan hebben we het over discipline, omgangsvormen, houding en gedrag. Binnen en buiten het veld. Wij hebben doelen gesteld en om die te bereiken moet iedereen aan de gestelde norm voldoen. Cyril past op dit moment niet binnen die gestelde norm. En dat is jammer, want hij heeft kwaliteiten die wij als team heel goed kunnen gebruiken.”

Over de duur van de maatregel zegt de Duitser. “Dat ligt voor een belangrijk deel aan Cyril zelf. Wij laten hem niet vallen. Wij willen hem helpen. Maar op dit moment is deze maatregel noodzakelijk. Wij willen rust in en om de ploeg. Het team is belangrijker dan het individu. Wij blijven met Cyril werken om hem weer bij het team te krijgen.”

 ©  ISOPIX

De seizoensstart van FC Groningen is nog niet heel overtuigend. De noordelingen haalden vijf punten uit de eerste vijf duels en staan voorlopig twaalfde. Ngonge scoorde in de partijen wel twee keer voor zijn club, die hem in 2021 voor 200.000 euro overnam van RKC.

Bij Club Brugge had de aanvaller geen toekomst meer. In het seizoen 2018-2019 speelde hij onder coach Ivan Leko vijf maal mee bij blauw-zwart.

Aangeboden door onze partners