©  BFM

Nachtelijke aanslag op fruitbedrijf op het Eilandje: drie vermoedelijke daders opgepakt in Rotterdam

De Antwerpse politie onderzoekt momenteel een mogelijke aanslag in de Zeevaartstraat, aan het Eilandje. Rond 5 uur woensdagmorgen werd een explosie gemeld aan een leegstand pand. Ondertussen zijn drie vermoedelijke daders opgepakt in Rotterdam.

Joris van der Aa

Kort na 5 uur vanmorgen werden buurtbewoners gewekt door een enorme knal in de Zeevaartstraat. Ter hoogte van het historische gebouw van Leon Van Parys, waar vroeger een fruitbeurs was gevestigd, hadden onbekenden een explosief tot ontploffing gebracht. Op het adres van het bedrijf zijn een tiental vennootschappen gevestigd die actief zijn in de invoer van tropisch fruit vanuit Zuid-Amerika. Het labo van federale gerechtelijk en DOVO kwamen ter plaatse. De politiezone Antwerpen sloot de straat af voor onderzoek. Er vielen geen gewonden

De Antwerpse politie had al snel een spoor van de vermoedelijke daders. Vanuit Antwerpen werd de Nederlandse politie razendsnel ingeschakeld. Op het moment dat de daders in Rotterdam-Zuid aankwamen, konden ze door een arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond worden onderschept. “Het gaat om drie verdachten”, aldus de woordvoerder van het Rotterdamse korps. “Een man van 19 uit Zoetermeer, en twee mannen van 21 en 22 jaar uit Den Haag.” De drie verdachten zullen overgeleverd worden aan het parket van Antwerpen.

 ©  BFM

 ©  BFM

Meer over Antwerpen

Aangeboden door onze partners