De man riskeert een effectieve celstraf van 30 maanden en een geldboete van 1.600 euro. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Agressieve man bedreigt vriendin met dood en vernielt inboedel: “Je krijgt beter dieven over de vloer”

Wellen -

De Tongerse procureur eist 30 maanden cel voor een man die 5 keer binnendrong bij zijn vriendin, banden plat stak en haar tientallen sms’en stuurde met doodsbedreigingen. “Hij valt niet te stoppen.”

Shauni Deferm

De eerste feiten dateren van 25 juli 2021, toen de man in een jaloerse bui heel de huisraad in het appartement van zijn vriendin in Wellen kort en klein sloeg. Toen sprak hij over ‘kortsluiting in zijn hoofd’, maar niet veel later verloor de man opnieuw alle controle tijdens een ruzie. Zo sloeg hij op 3 oktober 2021 in het midden van de nacht de keukendeuren stuk. De man kreeg een contactverbod opgelegd, maar hij weigerde om de papieren te ondertekenen.

Tot 5 keer toe beukte hij de voordeur van het appartement van zijn inmiddels ex-vriendin in om als een wilde tekeer te gaan. “De ravage was telkens enorm. Je krijgt nog beter dieven op bezoek”, zo stelde meester Mark Huygen, die het opnam voor het slachtoffer. “Hij kwam als een tornado binnen en hij gooide alles stuk. Van vazen tot de televisie. Hij besmeurde het bed met olie, smeet fruit stuk tegen de muur,… Het was echt om te huilen.”

‘Ik vermoord u’

Toch bleef het niet enkel met het vernielen van de inboedel van de vrouw, maar volgens de procureur kreeg ze ook regelmatig klappen. Zo raakte ze eerst gewond aan de elleboog tijdens een discussie en kreeg ze op 16 januari van dit jaar nog een slag in het gezicht toen ze aan het wachten was op de bus. “Nog eens een maand later sloot de vrouw zich op in haar auto tijdens de zoveelste ruzie, uit angst om geslagen te worden”, zo stelde de aanklager. “Hij stak haar banden plat en vernielde haar meubels. We hebben de bemiddeling toen stopgezet en zijn overgegaan tot een dagvaarding.”

Maar ook dat hield de man niet tegen. “Deze zomer heeft mijn cliënte een hele reeks berichten ontvangen, zoals ‘ge zijt een smerig wijf’, ‘ik vermoord u als ik de kans krijg’, ‘ik zal u martelen, vuile hoer’ en ‘morgen worden de messen geslepen’. Het is werkelijk hallucinant. Die man valt niet te stoppen”, aldus meester Huygen die schadevergoedingen vraagt voor de vernielde inboedel, auto en het mentale trauma.

Ook de eigenaar van het huurappartement waar de man tekeerging, stelde zich burgerlijke partij voor een bedrag van 1.950 euro. “Hij is verantwoordelijk voor de beschadigingen van de deuren die hij intrapte”, zo klonk het bij de raadsman.

30 maanden

De Tongerse procureur ziet geen andere oplossing dan een effectieve celstraf van dertig maanden en een geldboete van 1.600 euro te eisen. “We hebben alle mogelijkheden geprobeerd om hem te stoppen. Nu rest mij enkel nog een effectieve gevangenisstraf, al betwijfel ik of dat een oplossing gaat bieden.” Zelf kwam de man niet opdagen tijdens de behandeling van de zaak.

Vonnis volgt op 20 september.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio