Verdachte van steekpartij in Canada dood teruggevonden, broer nog op de vlucht

Een van de daders van de steekpartij in Canada, waarbij zeker 10 doden en 18 gewonden vielen, is dood teruggevonden in de omgeving waar de verschillende steekpartijen plaatsvonden. Dat heeft de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) maandagnacht bekendgemaakt. Zijn broer is nog op de vlucht, maar is mogelijk gewond.

Werner Rommers

Het betreft de 31-jarige Damien Sanderson. Zijn lichaam werd gevonden in grasrijk gebied in James Smith Cree Nation, waar de steekpartijen zich een dag eerder hadden voorgedaan, en vertoonde volgens de politie zware verwondingen, die niet door hem zelf konden worden veroorzaakt. De politie wilde niet ingaan op de vraag of hij mogelijk door zijn eigen broer om het leven is gebracht.

Naar zijn jongere broer Myles Sanderson (30), geen onbekende bij het gerecht, wordt nog steeds met man en macht gezocht. Het is op dit moment niet duidelijk waar naar hem gezocht moet worden. Volgens politiecommissaris Rhonda Blackmore is het niet uitgesloten dat hij verwondingen heeft opgelopen en dus naar medische hulp op zoek gaat. “Of hij zijn broer vermoord heeft? Dat is een piste die we onderzoeken, maar we kunnen dat niet met zekerheid zeggen”, zei Blackmore. Ze waarschuwde er ook voor dat hij nog steeds gevaarlijk kan zijn, zelfs al is hij gewond. “Myles heeft een lang strafblad met zowel persoonlijke als eigendomsmisdrijven. We beschouwen hem nog altijd als gewapend en gevaarlijk. Kom niet bij hem in de buurt.”

 ©  AP

De Canadese politie startte zondag een grootschalige klopjacht op naar beide broers. Ze worden verdacht van een hele reeks dodelijke steekpartijen in twee afgelegen plaatsen met een grote inheemse bevolking in de westelijke provincie Saskatchewan. Op 13 verschillende plekken in beide leefgemeenschappen sloegen de broers toe. Minstens 10 mensen lieten daarbij het leven en 18 anderen geraakten gewond. Lokale bewindvoerders sluiten niet uit dat de steekpartijen door drugsgebruik en -handel zijn veroorzaakt.

De zoektocht naar beide daders bracht – gelet op de bijzonder zware ernst van de feiten – honderden agenten op de been. Even werd de zoektocht zelfs uitgebreid naar de naburige provincies Manitoba en Alberta. Samen zijn deze 3 provincies ongeveer half zo groot als heel Europa.

Meer over Canada

Aangeboden door onze partners