Een Cessna uit Spanje is neergestort in de Oostzee ter hoogte van Letland, de inzittenden zijn spoorloos. (themabeeld) ©  Shutterstock

Privaat “spookvliegtuig” crasht voor de kust van Letland

Voor de kust van Letland is zondag een privaat vliegtuig gecrasht, zo heeft persbureau Reuters op gezag van de Zweedse hulpdiensten gemeld. Sommige bronnen gewagen van een “spookvliegtuig”.

evdg

Om 14.56 uur is bij het Spaanse Jerez de la Frontera een in Oostenrijk geregistreerde Cessna 551 opgestegen, zonder een duidelijke bestemming.

Er zouden vier mensen aan boord zijn geweest. Volgens de Duitse krant Bild zou het om een piloot, een man, een vrouw en haar dochter gaan.

Ter hoogte van Parijs en Keulen zou volgens Reuters het toestel twee keer zijn omgekeerd, om dan over Zweden naar het Balticum koers te zetten. Om 19.37 uur bleek het snel snelheid en hoogte te verliezen, bij gebrek aan brandstof. Om 19.44 uur was het van de radar verdwenen.

De Cessna crashte uiteindelijk in de Baltische Zee ten noordwesten van de Letse stad Ventspils. Er zou niemand in de cockpit gezien zijn.

Voor de crash waren gevechtsvliegtuigen van de NAVO vanuit Estland opgestegen om het toestel te volgen. Ook in Duitsland waren twee gevechtsvliegtuigen opgestegen om een kijkje te nemen. In Frankrijk zou er ook een “scramble” zijn geweest.

Mogelijk is de piloot bewusteloos geraakt.

Nog volgens Bild waren er vanuit de Cessna kort na opstijgen drukproblemen in de cabine gemeld. Eenmaal voorbij het Iberisch schiereiland viel het contact uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer