©  EPA-EFE

Mountainbiker Nino Schurter pakt achtste (!) eindzege in de Wereldbeker, maar grijpt naast record

Titouan Carod heeft zondag de negende en laatste manche van de Mountainbike Cross-Country World Cup gewonnen in het Italiaanse Val di Sole. Hij versloeg de Zwitserse wereldkampioen Nino Schurter, die wel de Wereldbeker mountainbike op zak steekt.

Jens JacobsBron: BELGA

Wereldkampioen Nino Schurter was vorige week nog de beste op het WK en wou daar vandaag ook nog eens de Wereldbeker aan toevoegen. Winnen deed de Zwitser niet vandaag in de slotmanche in Val di Sole. Die eer ging naar de Fransman Titouan Carod. Schurter werd wel tweede en steekt zo de eindzege op zak. Voor Schurter is het al de achtste eindzege, een record. In het klassement heeft de Zwiter 103 punten meer dan Carod. De Froidmont is eerste Belg op een achtste plek.

Toch zal Schurter niet helemaal tevreden zijn met zijn tweede plek. De Zwitser jaagt al een tijdje op het record van de Fransman Julien Absalon. Beide heren hebben 33 gewonnen WB-manches op hun naam staan. Schurter hoopte vandaag alleen recordhouder te worden, maar zal daar dus nog even op moeten wachten

Ferrand-Prévot wint bij de vrouwen

Bij de vrouwen pakte Pauline Ferrand-Prévot de zege. De 30-jarige Française leidde een zinderende aanval en had bijna anderhalve minuut voorsprong op landgenote Loana Lecomte. De Zwitserse Jolanda Neff eindigde als derde.

In het eindklassement won de Zwitserse Alessandra Keller met 1682 punten voorsprong op de Australische Rebecca McConnell (1626) en de Nederlandse Anne Terpstra (1618).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer