© Twitter @vannieuwkerke

VRT komt met speciale ‘Vive le vélo’ door succes Remco Evenepoel in Vuelta

Er staat een Belg in het rood in de Vuelta en het ziet naar uit dat de kans op een mogelijke eindzege stilaan reëel is. Daarop heeft de VRT besloten om meteen een week ‘Vive le vélo’ in te lassen, om het succes van Remco Evenepoel (22) van naderbij te bekijken.

(eadp)

De Ronde van Spanje is twee van de drie weken ver, en onze landgenoot Remco Evenepoel staat nog altijd aan de leiding in het algemeen klassement. In de twee zware bergetappes dit weekend verloor hij weliswaar tijd, maar zijn voorsprong begint stilaan veilig aan te voelen. Daarom en omdat het intussen al 44 jaar geleden is dat een landgenoot een grote ronde won – Johan De Muynck en de Ronde van Italië in 1978 –, komt de VRT met een speciale week Vive le vélo.

Van maandag tot en met zondag is Karl Vannieuwkerke naar goede traditie zoals in de Ronde van Frankrijk terug met zijn talkshow. Naar Spanje trekt hij niet, hij houdt zijn tafel in het Pajottenland, de thuishaven van Evenepoel, in Domein Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. Gasten zijn onder meer Sven Vanthourenhout, Marijn de Vries, Cian Uijtdebroeks, José De Cauwer, Eddy Planckaert, Bert De Backer, Tom Steels, en zijn ploeggenoten Yves Lampaert en Tim De Clerck. Sammy Neyrinck en Christophe Vandegoor zorgen voor bijdragen vanuit Spanje.

‘Vive le vélo’, Eén, van maandag tot en met zondag om 22.15 uur

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer