©  AP

Barack Obama wint Emmy voor beste verteller

Barack Obama, oud-president van de Verenigde Staten, heeft de Emmy voor beste verteller gekregen voor zijn werk in de Netflix-documentaire ‘Our great national parks’. Dat maakte de Amerikaanse Televisieacademie zaterdag bekend. De uitreikingsceremonie zelf zal plaatsvinden op 13 september. Kleinere prijzen worden vooraf aangekondigd. 

ltoBron: BELGA

Eerder won ook al voormalige president Dwight D. Eisenhower een Emmy in 1956. Maar in zijn geval ging het om een ereprijs. 

Na zijn afscheid als president in 2017 schreven Barack Obama en zijn echtgenote Michelle hun memoires. Naast hun stichting zonder winstoogmerk richtten ze een productiebedrijf op dat een contract tekende met Netflix voor een geschatte waarde van enkele tientallen miljoenen dollars. 

De eerste documentaire van hun bedrijf, ‘American factory’, won een Oscar voor beste lange documentaire en een Emmy voor regie. Maar het waren in dat geval de regisseurs die de prijzen kregen, niet de Obama’s. 

Trump genomineerd

De opvolger van Obama, Donald Trump, heeft nooit een Emmy gewonnen voor zijn reality-tv-programma ‘The apprentice’. Wel was hij twee keer genomineerd. 

Andere genomineerden in de categorie voor beste verteller zijn de voormalige NBA-ster Kareem Abdul-Jabbar (‘Black patriots: heroes of the civil war’), actrice Lupita Nyong’o (‘Serengeti II’) en de Britse bioloog en televisiemaker David Attenborough (‘The mating game’).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer