©  112 Meldingen Limburg

Bungalow brandt helemaal af op Sonnevijver in Rekem: “Ik zag het smeulende speelgoed van de kinderen”

Lanaken -

De brandweer moest zaterdagochtend een uitslaande brand blussen op bungalowpark Sonnevijver in de Heidestraat in Rekem. Het vakantiehuisje en de inboedel gingen in vlammen op. De politie voert onderzoek naar de oorzaak.

Johnny Geurts

De oproep kwam rond 4.30 uur binnen en bij aankomst stond de bewuste bungalow in lichterlaaie. Het vuur werd gedoofd, maar het vakantiehuis en de inboedel gingen volledig op in de vlammen. De bewoonster van het huisje was op het moment van de brand niet aanwezig. De brandweer kon de vuurzee wel snel onder controle krijgen.

In het natuurgebied met bossen, vennen en visvijvers in Rekem ligt aan de Heidestraat het bungalowpark Sunclass Sonnevijver. “Een buurvrouw zag plots hoge vlammen en heeft meteen alarm geslagen”, vertellen de geschrokken buren. “We wonen vlak achter het huisje dat in brand stond. Gelukkig kwam een buur ons verwittigen, want onze camper stond pal naast de brandende chalet geparkeerd.”

 ©  Johnny Geurts

Onderzoek

De brandweerploegen van de zone Oost-Limburg waren snel ter plaatse en konden voorkomen dat het vuur oversloeg. “Gelukkig was er geen wind. De vlammen stegen recht omhoog. In geen tijd stond alles in volle vuur. De vensterramen sprongen stuk en ik zag het smeulende speelgoed, zoals de trampoline van de kinderen. Dit is heel erg”, zegt een zuchtende bewoonster die iets verderop in het park verblijft.

Jaren 90

Om de omstandigheden van de brand verder te onderzoeken, was de politie de hele voormiddag druk in de weer. Alle pistes waren open. “Er staan hier aan de ene kant 354 en iets verderop nog eens 70 vakantiewoningen. In het bewuste gedeelte van het park waar het vuur woedde, staan huisjes die gebouwd zijn in het midden van de jaren 90”, vertelt een medewerker van het park.

 ©  Johnny Geurts

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio