© BFM

Zwembad en restaurant ontruimd na luide knal en lekkend vat met gevaarlijke stoffen

Antwerpen -

Het zwembad Wezenberg en nabijgelegen restaurant Colmar aan de Desguinlei zijn dinsdagmiddag ontruimd voor een incident met gevaarlijke stoffen. Het zou gaan om een lek in de kelder van het gebouw. Over welke stof het precies gaat, is voorlopig niet duidelijk. Het specialisatieteam Incident met Gevaarlijke Stoffen (IGS) is aanwezig en onderzoekt de zaak. De hulpdiensten benadrukken dat er geen gevaar is voor de omgeving.

nelo

De melding kwam binnen rond 14.15 uur. “Een aanwezige in het zwembad merkte een knal op, afkomstig uit de kelder van het gebouw”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Het personeel van zwembad Wezenberg is uit voorzorg meteen overgegaan tot evacuatie. De zwemmers hebben zich nog kunnen omkleden en zijn intussen naar huis. Ook nabijgelegen restaurant Colmar werd ontruimd omdat zij dezelfde kelder delen. Niemand raakte gewond.” (Lees verder onder de foto.)

 © BFM

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, waaronder ook het specialisatieteam IGS van Brandweer Zone Antwerpen. De brandweer werd initieel opgeroepen voor een probleem in de ontsmettingsinstallatie. Uit eerste vaststellingen blijkt dat het gaat over een lekkend vat dat een grote plas veroorzaakt heeft.

“Momenteel is het nog onduidelijk over welke stof het gaat. Het IGS-team is bezig met een analyse. Het lek is intussen onder controle en wordt letterlijk en figuurlijk ingedampt”, zegt Bruyns. De politie benadrukt dat er geen gevaar is voor de omgeving, maar het zal wel nog enige tijd duren voor de omgeving weer vrijgegeven wordt.

 © BFM

 © BFM

 © BFM

Meer over Antwerpen

Aangeboden door onze partners