©  jcr

Twee gewonden bij vechtpartij op caféterras in Sint-Truiden: drie personen gearresteerd

Sint-Truiden -

Bij een zware vechtpartij in het centrum van Sint-Truiden zijn dinsdagochtend twee mensen gewond geraakt. Volgens een ooggetuige maakten een vijftiental jongeren amok op het terras voor café Bistroke in de Meinstraat. De vechtersbazen gooiden tafels en stoelen in het rond en brachten vernielingen aan.

Phillip Pergens en Jozef Croughs

 ©  Jozef Croughs

Toen het personeel om 2.45 uur het café wilde sluiten, zaten er nog een 15-tal jongeren op het terras samen met een jong koppel. De laatste tournee werd geschonken en dan ging de deur op slot. Tot de nog aanwezige personeelsleden plots lawaai en tumult hoorden op het terras. “Wat er precies gebeurde en waarom heb ik niet gezien. Had iemand een opmerking gemaakt die niet in goede aarde viel? Ik weet het niet. Wat ik wel zag, is dat de groep zich tegen het koppel keerde. De man werd meteen belaagd door een 10-tal zwaar beschonken jongeren en er werden rake klappen uitgedeeld. De vrouw wilde haar man beschermen en moest zelf ook slagen incasseren. Ze werden zelfs bekogeld met terrasmeubels”, zegt een getuige.

De twee slachtoffers werden zwaar bebloed binnengelaten in het café, waarop de jongeren hun frustratie botvierden op de naastliggende gebouwen. Twee glazen deuren werden aan diggelen geslagen. De hulpdiensten werden verwittigd en de slachtoffers werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

 ©  jrc

De politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken die belast is met het onderzoek arresteerde drie verdachten. Ze werden herkend op videobeelden en moesten een nacht in politiecel doorbrengen. De daders zijn geen onbekenden bij de politie. Zij zullen zich binnenkort voor de politierechtbank moeten verantwoorden. (ppn,jcr)

 

 ©  jrc

De politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken die belast is met het onderzoek arresteerde drie verdachten. Ze werden herkend op de videobeelden die door de vrienden werden gemaakt en moesten een nacht in politiecel doorbrengen. De daders zijn geen onbekenden bij de politie. Zij zullen zich kortelings voor de politierechtbank moeten verantwoorden voor hun daden.

 ©  dss

 ©  jcr

 ppn/jcr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer