© Joseph Herck

Jos Herck brengt 'The Story of Jeroen Bosch' in Gasthuiskapel

Borgloon -

Kunstenaar Jos Herck bestudeerde het werk van de 15de-eeuwse kunstenaar Jeroen Bosch en brengt tijdens een tentoonstellingstriptiek zijn visie naar de meester van duivelse afbeeldingen. Deel 3/HET KABINET opent zondag 4 september om 15 uur.

Joseph Herck

Jeroen Bosch. We weten dat hij geboren moet zijn tussen 1450 en 1455, door intimi Joen werd genoemd, dat hij met een rijke vrouw trouwde (Aleid van Meervenne) en in 1516 overleed. Hij was een schilder van visioenen en nachtmerries hellevisioenen, narrenschepen en landlopers. Hij las Thomas a Kempis en Dionysius van Rijckel. Bosch was een kunstenaar met een boodschap, die van zonde en verlossing, een “panorama van schuld en boete”. Afbeeldingen moesten stichtelijk zijn en niet bijdragen, aan wat Erasmus in de Lof der zotheid noemde, “het bijgeloof van de beeldencultus”.

Jos Herck ziet Jeroen Bosch tijdens dit project als metafoor waarbij hij zijn artistieke visie confronteert met het werk van deze kunstenaar. Zijn werk is doordrenkt met maatschappelijke confrontaties waarbij hij de dubbelzinnigheid van deze in vraag stelt. Tijdens deze driedelige ‘Tentoonstellingstriptiek’ worden er fragmenten van Bosch geconfronteerd met zijn eigen werk.

Zaterdagen en zondag geopend van 14 tot 18 uur, gratis toegang.

https://www.facebook.com/jos.herck.77/

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio