Y.H. moest begin augustus voor de politierechtbank verschijnen na het ongeval waarbij Francis Aerts (16) het leven liet. Dinsdag werd zijn aanhouding met een maand verlengd. ©  fb, rr

Doodrijder van Francis (16) blijft maand langer in de cel: “Hij put veel kracht uit steun van familie en vrienden”

Temse/Sint-Niklaas -

De 33-jarige Y.H., die een maand geleden Francis Aerts (16) dodelijk aanreed in Temse, is dinsdag opnieuw voorgeleid voor de raadkamer van Dendermonde. Daar werd beslist om hem een maand langer in de cel te houden. Intussen pakt hij in de gevangenis zijn drugs- en drankprobleem aan. “Hij beseft ten volle wat hij heeft aangericht en werkt zelf aan zijn herstel”, zegt zijn advocaat Gregory Everaert.

Pieter Van Hecke

De advocaat heeft ook deze keer niet gepleit voor vrijlating. “Vrijgelaten worden is niet de vraag van mijn cliënt”, verklaart Gregory Everaert. “Momenteel stelt hij het goed in de gevangenis en onderneemt hij zelfs stappen om van zijn verslaving af te geraken. Hij volgt een programma om zijn drank- en drugsproblematiek aan te pakken.”

Volgens meester Everaert is Y.H. uit Sint-Niklaas zich ten volle bewust van wat hij heeft aangericht. “Hij probeert zich te herpakken. De kans op herval als hij buitenkomt, schat ik minimaal in. Gelukkig heeft hij zijn naaste familie en dichte vrienden die hem blijven steunen. Hier put hij veel kracht uit”, zegt zijn advocaat.

Y.H. besloot een maand geleden om zwaar onder invloed van drank en drugs in zijn Renault Megane te stappen. Op zijn route reed hij in de Doornstraat in Temse met hoge snelheid de 16-jarige Francis aan op zijn fiets. De jongen, die onderweg was naar zijn vader, overleefde de klap niet.

De man besloot om niet te stoppen en pleegde vluchtmisdrijf, maar reed een paar kilometer verder in Sint-Niklaas zijn wagen te pletter tegen een verlichtingspaal. Later heeft hij verklaard dat hij door zijn dronken toestand de aanrijding met de jonge fietser niet heeft gemerkt.

Het ongeval met het zoveelste jonge slachtoffer was een zware klap voor de gemeenschap en bleef lange tijd de gemoederen bedaren. Op de begrafenis van Francis klonk toen de smeekbede Laat Francis alstublieft het laatste slachtoffer zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer