Inwoners van Lommel kunnen voor hun boosterprik terecht in de Soeverein in Lommel, de andere Noord-Limburgers krijgen hun vaccin in de VDAB-gebouwen in Peer. © gvb

Noord-Limburg start op 12 september met boosterprik: “Peltenaren krijgen prik in Peer”

Lommel/Peer -

Op 12 september start de herfstboostercampagne in de Eerstelijnszone Noord-Limburg. De komende weken zullen 99.000 inwoners van 18 jaar en ouder een uitnodiging krijgen. Peltenaren krijgen hun prik in Peer.

Geert Van Baelen

Inwoners van Lommel kunnen voor hun boosterprik terecht in de Soeverein in Lommel, terwijl de inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Peer en Pelt hun vaccin krijgen in de VDAB-gebouwen in Peer. “Deze booster is belangrijk, omdat we in de herfst- en wintermaanden opnieuw periodes met veel Covid-19-besmettingen verwachten. Daarom krijgen alle 18-plussers de kans om hun persoonlijke bescherming te versterken met een extra vaccinatie”, benadrukken de burgemeesters.

Kwetsbaren

De herfstcampagne start met de meest kwetsbaren. Dat zijn mensen met een verzwakt immuunsysteem en 65-plussers. “De eerstelijnszorgprofessionals komen samen met deze groep aan bod. Nadien volgt de rest van de volwassen bevolking. Alle volwassenen die een basisvaccinatie tegen Covid-19 gekregen hebben, worden uitgenodigd voor deze boostercampagne.”

De uitnodigingen voor de herfstbooster worden vanaf eind augustus verstuurd. In de brief staat een code waarmee iedereen een vaccinatiemoment naar keuze kan kiezen. Het is de bedoeling dat iedereen voor eind oktober een uitnodiging ontvangt. “Het wordt dus een korte, maar krachtige campagne”, stelt de Eerstelijnszone. “Beide vaccinatiecentra voorzien in vijf vaccinatielijnen, waardoor er dagelijks 3.600 personen kunnen gevaccineerd worden. In Lommel worden 30.000 personen verwacht, in Peer zijn dat er 69.000. Iedereen kent intussen wel de weg naar de vaccinatiecentra, maar voor de inwoners van Pelt verandert er iets. Zij krijgen hun boostervaccin in Peer toegediend.”

Vrijwilligers

“Voor de organisatie van de vaccinatiecentra doen we ook opnieuw een beroep op vrijwilligers. Zij zorgen samen met de professionele zorgverstrekkers voor een vlotte afhandeling van de herfstboostercampagne. In totaal zijn er 400 medewerkers actief: 250 vrijwilligers en 150 professionele krachten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer