©  BELGA

Gerben Thijssen moet Vuelta verlaten na valpartij

Tijdens de negende rit in de Ronde van Spanje is Gerben Thijssen uit koers gestapt. Onze landgenoot van Intermarché Wanty-Gobert kwam eerder in de rit ten val en was ook in de tweede etappe al gevallen.

Brett LuijsBron: BELGA

Thijssen kwam voor de tweede keer in zijn carrière aan de start van de Ronde van Frankrijk en had als sprinter ongetwijfeld meer verwachtingen van deze grote ronde. Hij kwam in deze wedstrijd niet verder dan een vijftiende plaats, in de rit naar Breda. 

Eerder vandaag moesten ook al enkele andere landgenoten opgeven. Tijdens de etappe meldde Team DSM aan dat Henri Vandenabeele uit de wedstrijd stapt. Voor de start van de negende rit nam de ploeg van leider Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) afscheid van Pieter Serry. De West-Vlaming werd in de nacht van zaterdag op zondag ziek en testte zondagmorgen positief op het coronavirus. 

Ook Bahrain-Victorious meldde een coronageval. Bij hen was de Nederlander Wout Poels de ongelukkige. Verder moet ook Jumbo-Visma met favoriet voor de eindzege Primoz Roglic afscheid nemen van een sterkhouder. Sepp Kuss kreeg zondagochtend koorts maar testte niet positief op corona. Toch beslistte zijn ploeg om hem uit de wedstrijd te halen.

Meer over Gerben Thijssen

Aangeboden door onze partners