©  ISOPIX

Kim Clijsters steekt (huilende) US Open-winnares Emma Raducanu hart onder de riem: “Verwachtingen waren zó onrealistisch”

Kim Clijsters heeft zich bij Eurosport uitgesproken over de winstkansen van Emma Raducanu op de US Open. Het 19-jarige toptalent won het toernooi vorig jaar, maar heeft het sindsdien moeilijk om te bevestigen op Grand Slams. De Britse lijkt het lastig te hebben met de druk van buitenaf.

Jonas Withouck

Op de vier Grand Slams dit jaar kwam Raducanu telkens niet verder dan de tweede ronde. Werd de druk op haar schouders te veel? Tijdens haar eerste training in de Verenigde Staten voor de US Open, kon Raducanu haar emoties niet onder controle houden. Op beelden is te zien hoe ze tranen liet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik was op Wimbledon en ik volgde de media een beetje”, vertelt Clijsters aan Eurosport. “De verwachtingen waren zó onrealistisch. Als je een sport beoefent heb je steeds een tegenstander die even hard probeert om te winnen als jij. Emma heeft het al mogen ervaren om iedereen te kloppen, maar nu moet ze sterker worden. Fysiek en mentaal. Want eens je in die positie komt, moet je alles aan een hogere intensiteit doen.”

“Het neemt tijd om dat gewoon te worden”, vervolgt Clijsters. “Je lichaam moet eraan wennen, je moet er mentaal aan wennen. Je moet jezelf telkens opnieuw in die positie zetten, leren omgaan met die dingen. Je zal falen, eruit leren en dan opnieuw proberen. Dat is alles wat ze kan doen. Ze doet de juiste dingen.”

“Nog beter” dan vorig jaar

Volgens Clijsters heeft Raducano het afgelopen jaar wel degelijk progressie gemaakt. “Ze heeft al veel meer laten zien in aanloop naar de US Open dan vorig jaar”, aldus Clijsters, die de US Open zelf drie keer won. “Ze heeft enkele goeie speelsters verslagen.”

Eerder deze maand op het toernooi van Cincinnati klopte de Engelse Serena Williams en Viktoria Azarenka, maar sneuvelde ze in de 1/16de finale tegen de Amerikaanse Jessica Pegula.

Meer over Kim Clijsters

Aangeboden door onze partners