©  AP

Overzicht Europees voetbal: Anderlecht houdt Belgische eer hoog, Antwerp en AA Gent gaan kopje-onder

Geen goede avond voor het Belgisch voetbal. Enkel Anderlecht wist zich te kwalificeren, weliswaar na penalty’s. Zij mogen nu aantreden in de groepsfase van de Conference League. Ook AA Gent zal daar in actie komen, de Buffalo’s liepen namelijk kwalificatie voor de Europa League mis na een nieuwe nederlaag tegen Nicosia. En voor Antwerp blijft er helemaal geen Europees voetbal over. Zij gingen de boot in tegen Basaksehir en mogen zich nu volop concentreren op de eigen competitie.

Redactie

Het was een avondje bibberen, maar Anderlecht heeft zich donderdagavond kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Paars-wit had daar wel verlengingen en penalty’s voor nodig, want na 90 minuten stond het 0-1 voor Young Boys. De mannen van Felice Mazzu hadden tijdens de wedstrijd nochtans voldoende kansen, maar uiteindelijk maakten ze het verschil met penalty’s: 3-1. Anderlecht mag voor het eerst sinds 2018-2019 de groepsfase van een Europese competitie in.

LEES OOK. Anderlecht mag na bloedstollende avond en penalty’s naar groepsfase Conference League

 ©  BELGA

Mark van Bommel heeft zijn eerste nederlaag als Antwerp-trainer geleden. En dat op een wel héél slecht moment. Antwerp ging gisteravond met 1-3 onderuit tegen Basaksehir. Een seizoen zonder Europees voetbal lonkt.

LEES OOK. Wat een pijnlijke Europese exit: efficiënte Turken smeren Antwerp eerste nederlaag van het seizoen aan

 ©  BELGA

Geen Europa League voor AA Gent, wel weer Conference League. Net als in de Ghelamco Arena werden de Buffalo’s afgetroefd door een scherper Omonia Nicosia. De zorgen voor Hein Vanhaezebrouck zijn nog niet voorbij.

LEES OOK. Zwak AA Gent gaat ook in Cyprus met de billen bloot en moet vrede nemen met groepsfase Conference League

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners