Romy W. en hoofdverdachte Dave De Kock. 

Vriendin van Dave De Kock blijft aangehouden in onderzoek naar dood van Dean (4)

De 25-jarige Nederlandse Romy W., de vriendin van Dave De Kock die sinds januari in de cel zit in het onderzoek naar de dood van de 4-jarige Dean Verberckmoes, blijft aangehouden. Dat heeft de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling donderdag beslist.

mtm, abaBron: eigen berichtgeving, belga

De vriendin van hoofdverdachte Dave De Kock werd in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 januari opgepakt tijdens een huiszoeking in Sint-Gillis-Waas, in het pand waar ze samen met De Kock woonde. Het slachtoffer Dean Verberckmoes verbleef in het verleden ook al bij het koppel en het kind zou woensdag 12 januari, de dag waarop De Kock en Dean Verberckmoes het laatst gezien werden, een nacht logeren.

Romy W. werd aangehouden op verdenking van moord en ontvoering, maar het is nog altijd niet duidelijk of ze een actieve rol speelde in de dood van de jongen. De raadkamer in Dendermonde verlengde twee weken geleden haar aanhouding, maar ze ging in beroep bij de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Gent. Donderdag vroeg ze opnieuw haar vrijlating onder voorwaarden, maar de KI ging daar niet op in. Ze blijft dus aangehouden.

W. had in het begin van het onderzoek verklaard dat ze Dean voor het laatst met Dave de Kock gezien had, en dat ze niets te maken had met zijn dood. De Kock en W. legden tegenstrijdige verklaringen af en hun respectievelijke rol in het overlijden van de jongen is nog niet uitgeklaard. Volgens onze informatie zou de reconstructie van de feiten in oktober plaatsvinden.

Het lichaam van Dean Verberckmoes werd op 17 januari in Nederland gevonden ter hoogte van Neeltje Jans in de provincie Zeeland. De 35-jarige De Kock werd eerder die dag opgepakt in Meerkerk in de provincie Utrecht. Hij verzette zich tegen zijn overlevering maar werd in maart overgebracht naar België, en zit sindsdien in de cel op verdenking van moord en ontvoering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer