Luiks trio geklist voor ruim tien auto-inbraken

Diepenbeek/Hasselt/Hoeselt -

Een 18-jarige uit Seraing hangt 16 maanden cel boven het hoofd voor ruim tien auto-inbraken in Limburg. Samen met twee minderjarigen uit het Luikse sloeg hij toe in mei en in juni. Met de aangetroffen bankkaarten gingen ze vervolgens inkopen doen of benzine kopen.

Geert Houben

De inbraken vonder onder meer in Diepenbeek, Hasselt en Hoeselt plaats. Telkens verbrijzelden ze autoruiten om vervolgens de wagens leeg te roven. De 18-jarige verblijft nu bijna drie maanden achter de tralies. Bij de feiten in Diepenbeek was op camerabeelden van de buren te zien hoe de daders zich verplaatsten in een Nissan Micra met gestolen nummerplaat. De politie kon via ANPR-camera’s het traject van de jonge verdachten in kaart brengen.

Instelling

Op 1 juni kwam er een melding binnen van een Nissan Micra in Diepenbeek met een ander gestolen kenteken. De politie wist de wagen te lokaliseren waarop een achtervolging volgde. Uiteindelijk reden de daders, met een minderjarige achter het stuur, zich vast en mislukte hun vluchtpoging. In de wagen lag lachgas, pepperspray, schroevendraaiers, een zonnebril en een ketting. Voor het parket zijn de feiten bewezen. “Beklaagde wilde zich snel verrijken op de kap van anderen. Ik hou rekening met zijn blanco strafregister en dat hij nog aan zijn leven moet beginnen na een valse start. Ik vorder 16 maanden cel en de verbeurdverklaring van de Nissan.” De verdediging verzocht om een werkstraf. “Mijn cliënt leefde in een instelling tot zijn 18de en is dan op straat beland. Daarom had hij pepperspray bij zich, om zich te verdedigen als er wat zou gebeuren. Hij is maar tot zijn derde middelbaar naar school geweest en wil zijn studies nu hervatten en kan bij zijn broer gaan wonen. Vonnis op 9 september.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio