© Reuters

Finse premier Sanna Marin verontschuldigt zich voor feestfoto van schaarsgeklede vrouwen in ambtswoning

Sanna Marin, de Finse eerste minister, heeft zich dinsdag verontschuldigd voor een feestfoto die werd genomen na een rockfestival, bij een feest in haar officiële residentie.

mtm, gjsBron: BELGA

“Het beeld is ongepast en mocht niet genomen worden”, zei de 36-jarige Marin, op een persconferentie met president Sauli Niinistö in Helsinki. Op de foto zijn twee vrouwen te zien, die elkaar op de mond kussen en hun naakte bovenlichamen met een schild bedekken waarop Finland staat.

Die foto werd gemaakt op zondag 10 juli van dit jaar, op een afterparty van het festival Ruisrock in de ambtswoning van de premier. Sabina Sarkka, een Fins model, had de foto gedeeld op sociale media. Ze heeft hem ondertussen weer verwijderd. Het model deelde ook nog een filmpje waarop gefeest wordt, maar ook daar is Marin zelf niet te zien.

De premier beschreef op de persconferentie wat er die avond gebeurde als volgt: “We hebben in de sauna gezeten, gezwommen en samen tijd doorgebracht.”

(lees verder onder de foto)

 ©  rr

Marin kreeg vorige week kritiek vanwege video’s van een privéfeest, waar ze danst en zingt met vrienden. Ze werd ervan beticht mogelijk drugs te hebben gebruikt. Ze ontkende dat en legde een negatieve drugstest af.

Op de persconferentie kreeg de president ook de vraag of de nationale veiligheid niet in het gedrang kwam die bewuste nacht. “Ik denk niet dat in die nacht iets bijzonder gebeurd is”, klonk het.

Meer over Finland

Aangeboden door onze partners