©  AFP

Usain Bolt gaat Michael Jordan achterna: atletiekicoon wil befaamde pose laten vereeuwigen

Val straks niet achterover als je de wereldberuchte overwinningspose van Usain Bolt ziet opduiken op allerhande merchandise. Het Jamaicaanse atletiekicoon heeft namelijk een aanvraag ingediend om zijn pose te laten registreren als handelsmerk.

Vincent Van GenechtenBron: BBC

We kennen ze allemaal, de viering van de intussen gestopte Bolt. Achteruit leunen en doen alsof hij een pijl afschiet met zijn armen en handen. Hij ging er telkens de wereld mee rond na overwinningen op meerdere Olympische Spelen en WK’s op de 100 meter sprint.

En daarvan wil Bolt nu profiteren. Op 17 augustus diende de wereldrecordhouder een aanvraag in om van zijn pose een handelsmerk te maken. “Het silhouet van een man in een specifieke houding, met een arm gebogen en de andere in de lucht, wijzend naar boven”, stelt het Amerikaanse patentbureau aldus de BBC. Bolt zou het logo vervolgens kunnen gebruiken op allerhande merchandise zoals T-shirts en schoenen.

Bolt zou daarmee niet de eerste zijn. Basketballegende Michael Jordan liet rond zijn bekende dunkpose een hele kledinglijn ontwikkelen in samenwerking met Nike.

 ©  AP

 ©  USAIN BOLT/US PATENT AND TRADEMARK OFFICE

Aangeboden door onze partners