Vrachtwagenchauffeur merkt verkeersopstopping op E40 in Groot-Bijgaarden te laat op: twee doden

Bij het verkeersongeval op de E40 richting Brussel in Groot-Bijgaarden zijn maandag twee dodelijke slachtoffers gevallen, meldt de federale politie. Het gaat om de bestuurders van een vrachtwagen en een personenwagen. Twee andere vrachtwagenchauffeurs raakten gewond, maar zij verkeren niet in levensgevaar.

jvhBron: BELGA

Het ongeval gebeurde rond 11.30 uur. De chauffeur van een vrachtwagen reageerde te laat op een plotse verkeersopstopping, waardoor hij inreed op een personenwagen. Zowel de bestuurder van de personenwagen, een veertiger uit Ninove, en de vrachtwagenchauffeur kwamen daarbij om het leven.

“Het ging om een kop-staartaanrijding, waarbij drie vrachtwagens en één personenwagen betrokken waren”, zegt Sabine Lievens van het parket van Halle-Vilvoorde. De bestuurders van de voorste twee vrachtwagens raakten lichtgewond en mochten intussen alweer naar huis. De bestuurder van de vrachtwagen achteraan, een man van wie de identiteit intussen gekend is bij de politie, maar wiens familie voorlopig nog niet kon worden verwittigd, en de bestuurder van de personenwagen, een man van 43 jaar uit Ninove, overleefden de klap niet en zijn ter plaatse overleden.”

Door het ongeval was de E40 richting Brussel een tijdlang volledig versperd. Al het verkeer op de E40 richting Brussel moest de snelweg verlaten via de afrit Ternat en de omleiding tot de R0 volgen om via de opritten van Zellik of Dilbeek opnieuw op de E40 te komen. Op langere afstand raadde het Verkeerscentrum aan om van Gent naar Brussel te rijden via Antwerpen over de E19 of via de E17, N16 en de A12.

Rond 16 uur werd de snelweg opnieuw volledig vrijgegeven. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt wel nog voor lange wachttijden van voor Aalst.

Het parket heeft een wetsdokter aangesteld om een bloedstaal af te nemen van de overleden bestuurders. “Er is niemand aangehouden en er werd ook nog niemand verhoord, gezien het vrijmaken van de rijbaan en het onderzoek van de deskundigen enige tijd in beslag hebben genomen”, aldus Lievens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer