©  RR

Vincenzo Albanese houdt aanstormend peloton net af in Tour du Limousin, eindzege van Aranburu komt niet meer in gevaar

De Italiaan Vincenzo Albanese heeft de slotetappe van de Tour du Limousin gewonnen. Albanese (Eolo-Kometa) trok op anderhalve kilometer van de finish ten aanval en hield stand. Leider Alex Aranburu kwam niet meer in de problemen en zette zijn leiderstrui met een knappe tweede plek nogmaals in de verf.

Jens Jacobs

Met een slotetappe in de straten van Limoges leek de slotetappe van de Tour du Limousin uit te draaien op een massasprint. Leider Alex Aranburu leek zich daarin geen zorgen te moeten maken. De Spanjaard beschikt namelijk over een stel snelle benen en toonde die de voorbije dagen al eens.

De verwachte massasprint kwam er uiteindelijk niet. Vincenzo Albanese trok op goed anderhalve kilometer van de finish ten aanval. De Italiaan leek een vogel voor de kat, maar achter hem stokte het tempo waardoor Albanase toch het zegegebaar mocht maken. Het was al van 2016 geleden dat de Italiaan nog eens zijn handen in de lucht mocht steken.

In de achtergrond sprintte Alex Aranburu nog vlot naar de tweede plek. De Spanjaard pakt zo de eindzege in deze Tour du Limousin. Greg Van Avermaet moet vrede nemen met de derde plek in het algemeen klassement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Greg Van Avermaet

Aangeboden door onze partners