©  AFP

Jasper Philipsen klopt Sasha Weemaes in de sprint, Magnus Sheffield blijft leider in Denemarken

Jasper Philipsen heeft in de Ronde van Denemarken de voorlaatste etappe op zijn naam geschreven. Onze landgenoot haalde het in de sprint van Sasha Weemaes. Magnus Sheffield blijft, met nog een rit te gaan, aan de leiding in Denemarken.

Jens Jacobs

Net als gisteren kregen de sprinters in de Ronde van Denemarken opnieuw een kans op een ritzege. De Nederlander Olav Kooij toonde zich gisteren al de snelste en was ook vandaag gebrand op de zege. Al had ook ploegmaat Christophe Laporte zijn zinnen gezet op de bonificatieseconden aan de finish. Pakte Laporte meer bonificatieseconden dan leider Magnus Sheffield, dan werd de Fransman de nieuwe leider in Denemarken.

In een etappe waarin weinig gebeurde, was het toch even schrikken toen plots Egan Bernal tegen de grond lag. De Colombiaan maakt in Denemarken zijn comeback na zijn zware val vorig jaar. Gelukkig voor de Colombiaan kon hij snel verder zonder al te veel problemen.

De aangekondigde massasprint leek in de maak. Magnus Cort had daar niet zo veel zin in en probeerde het peloton nog te verrassen. Maar zowel Jumbo-Visma als Alpecin-Deceuninck gingen vol voor de sprint en verloren Cort nooit uit het oog.

Sprinten dus. Daarin ging Christophe Laporte heel vroeg aan in de hoop de rest te verrassen. Jasper Philipsen was echter bij de pinken en kwam op het juiste moment uit het wiel van de Fransman. De Vlam van Ham won uiteindelijk makkelijk voor onze landgenoot Sasha Weemaes. Ethon Vernon mocht als derde mee op het podium. Magnus Sheffield blijft aan de leiding.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer