Pukkelpop ontwaakt na stevige eerste feestnacht: “Dringend ontbijt nodig”

Kiewit -

Na een heftig feestje gisterenavond: veel kleine oogjes, maar er zit beweging in de camping. Kattenwasje, tanden poetsen, ontbijt zoeken en dan: knallen op dag 2.

Lange wachtrijen aan de wasbakken. De festivalgangers vegen nog het prut uit de ogen na een stevige avond en een korte nacht. ‘”Of we het laat gemaakt hebben gisteren? Bwa, om 3 uur waren we terug op de camping. Kan beter”, aldus Henri De Groof en Amélie Demoen, die alweer helemaal klaar zijn voor een nieuwe festivaldag. “Lang hebben we niet geslapen, om half 9 waren onze buren al veel lawaai aan het maken. Ach zo erg is dat niet, Goldband willen we zeker zien. En daarvoor moeten we toch al om 12 uur klaar zijn om naar het festivalterrein te gaan.” Nog snel even de tanden poetsen, voor er opnieuw in het bier gevlogen kan worden.

Ook nog kleine oogjes bij Olivier, Karel, Ward, Jens en Tim uit Genk. “De eerste avond was meteen heel erg heftig. We hebben heel dringend een stevig ontbijt nodig!”

LEES OOK. LIVE. Pukkelpop is officieel begonnen: volg alles hier op de voet

Henri en zijn vrouw wonen recht tegenover de ingang van de Pukkelpopwei. “De muziek stond vannacht wel erg luid”, vindt Henri, die naar de jongeren die op ontbijtjacht zijn, staart vanop zijn terras. “We hebben de indruk dat die grote tent - De Club - dichterbij staat dan vroeger. Maar de jongeren zijn wel altijd heel erg vriendelijk en het wordt elk jaar weer een beetje beter georganiseerd naar de buurtbewoners toe. Alleen de krant is al drie dagen niet meer bij ons geraakt. Welke gazet we lezen? Het Belang van Limburg natuurlijk!” (gn,lvdk)

Lees meer nieuws over Pukkelpop

Aangeboden door onze partners