“Avond kan behoorlijk nat verlopen, lokaal is er ook onweer mogelijk”

Een eerste buienlijn verlaat Limburg tegen 20 uur via het oosten. Het blijft dan een poosje droog maar vanuit het westen zijn er nog meerdere nieuwe buien op weg richting onze provincie.

Ruben Weytjens

Daardoor kan het tweede deel van de avond regionaal behoorlijk nat verlopen. Lokaal zijn er een aantal donderklappen mogelijk. Ook gedurende de eerste uren na middernacht blijft de kans op buien aanvankelijk nog aanwezig. Tegen de ochtend zullen de laatste buien echter richting Duitsland zijn verdwenen.

Zaterdagochtend kan er in sommige regio’s eerst ochtendgrijs onder de vorm van mist of lage wolken voorkomen. Uiteindelijk verschijnen er overal een tijdje brede opklaringen. Namiddag ontstaan er in die opklaringen stapelwolken. De kans dat zo’n stapelwolk lokaal weet uit te groeien tot een bui is echter verwaarloosbaar klein.

De temperatuur loopt na een frisse start op naar maxima in de buurt van 25°C. Lokaal kan dat nog een graadje meer worden.

De wind waait meestal zwak tot tijdelijk matig uit het westen en later noordwesten.

De nacht naar zondag verloopt droog. De wind valt dan nagenoeg volledig weg waardoor er op sommige plaatsen mistbanken kunnen ontstaan. Landelijke valleien zijn hiervoor het gevoeligst.

Lees hier het weerbericht voor de komende dagen.

Meer over Weerman Ruben Weytjens

Aangeboden door onze partners