“Door verschillende gaten in het dak te maken hebben de dieven toegang gekregen tot ons magazijn”, zegt Nick Loix. ©  Jozef Croughs

Inbrekers dringen fietsenhandel binnen via het dak in Sint-Truiden

SINT-TRUIDEN -

Donderdagmorgen omstreeks 2.30 uur hebben dieven toegeslagen bij Fietsen Loix op de Luikersteenweg in Sint-Truiden. Het bedrijf was gesloten wegens het jaarlijks verlof. De dieven maakten gaten in het dak om binnen te dringen en stalen een aantal fietsen uit het magazijn.

“Met ladders zijn de dieven op het dak geraakt”, doet Nick Loix het verhaal. “Door verschillende gaten te maken hebben ze uiteindelijk toegang tot de zaak gekregen via ons magazijn boven de winkel. Op die plaats worden al onze elektrische fietsen en duurdere modellen koersfietsen gestockeerd en liggen de wisselstukken voor onze fietsherstelplaats, waaronder de batterijen van de elektrische fietsen.”

 ©  Jozef Croughs

Dat het niet om amateurs ging, bleek al snel. Er werden immers merktekens aangebracht op plaatsen waar geen camerabewaking was. Op de camerabeelden van de dag voor de inbraak vallen wel enkele personen op. “Je ziet een viertal mensen rondlopen met zaklampen. Er werd ook één camera met zwarte folie afgeplakt. Aan de overkant van de straat zie je op de beelden een wagen staan, waaruit signalen worden verstuurd met een zaklamp. Dat duidt op een goed georganiseerde inbraak.”

Oproep getuigen

“Het is nog niet duidelijk hoe groot de gestolen waarde is, want wij moeten nog een inventaris opmaken van de ontvreemde goederen. Een fiets hebben werd achtergelaten op het dak”, weet Nick. De familie Loix doet een oproep aan eventuele ooggetuigen om zich (volledig anoniem) te melden bij de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken op het nummer 011/701.911(Jozef Croughs)

Op plaatsen waar geen camerabewaking was, brachten de dieven merktekens aan. ©  Jozef Croughs

Eén fiets werd door de dieven achtergelaten op het dak. ©  Jozef Croughs

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio