Van Avermaet tweede in lastige rit Ronde van de Limousin, zege voor Diego Ulissi

Greg Van Avermaet kan het nog. De 37-jarige Oost-Vlaming moest in de zwaarste rit van de Ronde van de Limousin enkel het hoofd buigen voor de Italiaan Diego Ulissi.

Guy Van Den Langenbergh

Het werd een hoogst amusante etappe tussen Donzenac en Malemort, met dank aan Groupama dat al snel een coup probeerde te plegen. Het geaccidenteerde parcours bleek daarbij een zegen. Valentin Madouas werd duidelijk als kopman uitgespeeld maar vanuit de achtergrond kwamen met horten en stoten negen renners aansluiten.

Een elitegroep met onder meer Madouas, Cosnefroy, Guillaume Martin, leider Alex Aranburu, de ervaren Italiaan Diego Ulissi maar ook Greg Van Avermaet. De Oost-Vlaming van AG2R-Citroën ging in de laatste kilometers zelfs nog mee in de aanval toen ex-wereldkampioen Rui Costa demarreerde. Die reed echter verkeerd, Van Avermaet niet en zo kon hij toch weer bij de kopgroep aansluiten. Uiteindelijk spurtten negen renners om de zege en daarin moest Van Avermaet enkel Ulissi voor zich dulden. Leider Aranburu claimde de derde plaats en blijft leider. De Ronde van de Limousin eindigt vrijdag met opnieuw een redelijk lastige etappe.

Meer over Greg Van Avermaet

Aangeboden door onze partners