© AP

95 miljoen euro voor twee extra seizoenen: LeBron James blijft langer bij LA Lakers en wordt best betaalde basketter ooit

Los Angeles Lakers haalt opgelucht adem: de 37-jarige LeBron James verlengt zijn contract bij Los Angeles Lakers met twee seizoenen. Volgens ESPN heeft de basketballer overeenstemming bereikt over een verbintenis tot en met 2025. Voor de extra twee jaar krijgt hij maar liefst 95 miljoen euro. King James wordt daarmee de best betaalde basketballer ooit: 522 miljoen euro in 21 seizoenen NBA. Geen basketballer verdiende ooit meer!

Patrick Ceulemans

Dat LeBron James nog twee extra seizoenen, hij lag nog onder contract voor de komende campagne, het shirt van de Lakers draagt, is geruststellend nieuws voor de fans in LA Na een voor het topteam dramatisch verlopen seizoen, waarin het team met vele vedetten als Anthony Davis, Carmelo Anthony, Dwight Howard en Russell Westbrook faalde door de play-offs niet te bereiken, was er angst dat hun nummer 6 Los Angeles zou verlaten. Maar ‘King James’ blijft dus. De Lakers trekken wel de geldbuidel flink open. James krijgt een ’maximaal contract’, waarin hij in twee jaar omgerekend zo’n 95 miljoen euro aan salaris verdient. Daarmee komen de totale salarisinkomsten van de in Akron, Ohio geboren forward straks op 522 miljoen euro in 21 seizoenen basketballen in de Amerikaanse profcompetitie. Geen basketballer verdiende ooit meer.

Vorig jaar werd LeBron James volgens Forbes al de eerste basketballer ooit die één miljard dollar binnen harkte aan salaris en sponsordeals.

 © AP

James speelt sinds 2018 bij de Lakers, nadat hij NBA-kampioen was geworden met Miami Heat (in 2012 en 2013) en Cleveland Cavaliers (2016). In 2020 pakte hij - toen de playoffs vanwege de coronacrisis in ‘the bubble’ in Disneyland Florida werden gespeeld - ook met de Lakers een kampioenschapsring. Hij won met Team USA ook tweemaal goud op de Olympische Spelen in 2008 (Peking) en 2012 (Londen).

Spelen tegen zoon Bronny in 2024?

Vele spelers houden ermee op als ze 37 jaar zijn is. Niet James. De hoofdrolspeler in de nieuwste Space Jam-film zei begin dit jaar dat hij op een dag met zijn oudste zoon Bronny James in de NBA wil spelen. De 17-jarige Bronny moet nog een overstap maken naar het universiteitsbasketbal en komt dan in theorie in 2024 in aanmerking voor de NBA-draft, het jaarlijkse evenement waarin NBA-teams beurtelings jonge spelers kiezen uit een resem talenten die doorstromen vanuit het collegebasketbal. In 2024 gaat het laatste jaar van het nieuwe contract van vader LeBron bij de Lakers in. Dan is het mogelijk dat vader en zoon samen of tegen elkaar in de NBA spelen. Het nieuwe NBA- seizoen begint op 18 oktober.

 © AFP

Aangeboden door onze partners