Verdachte (38) met wapen opgepakt na schietpartij in buurt van Centraal Station, ook vrachtwagen in beslag genomen

In de omgeving van het Centraal Station in Antwerpen heeft woensdagnacht een schietpartij plaatsgevonden. Er zouden geen gewonden zijn. Een 38-jarige verdachte met een wapen werd gearresteerd in een café aan het De Coninckplein. Korte tijd later zette de politie ook een vrachtwagen met mogelijk een lading cocaïne aan de kant.

Bron: BELGA

De schietpartij vond plaats rond 3u30 op het Koningin Astridplein. De nachtwaker van een hotel op het plein hoorde twee knallen. “Maar hier gebeurt zo vaak iets, ik ga al lang niet meer kijken.” Wie wel ter plaatse kwam, was de politie en het gerechtelijk labo voor sporenonderzoek.

Daarbij werden meerdere kogelinslagen vastgesteld: één inslag in een glazen gebouw dat toegang geeft tot de ondergrondse parkeergarage en twee inslagen in een paneel dat het alcoholverbod op het Astridplein aangeeft.

Op de grond lagen ook vijf kogelhulzen, maar mogelijk werd er bij een eerste sweeping iets over het hoofd gezien. Rond 13 uur sloot de politie een deel van het Astridplein af voor bijkomend onderzoek. Daarbij hadden ze extra aandacht voor de ventilatieroosters op het plein. Uit een van de kokers haalde de politie ook een object boven dat mogelijk nuttig zal blijken in het verdere onderzoek.

(Lees verder onder de foto’s)

 ©  bfm

 ©  bfm

 ©  bfm

Voorlopig is het niet duidelijk of er bij de schietpartij iemand gewond is geraakt. De politie kon snel na de feiten wel een verdachte oppakken. Dat gebeurde rond 4 uur in café Barcelona, op de hoek van het De Coninckplein en de Pijlstraat. “Een gestresseerde jongeman kwam haastig het café binnen en liep meteen naar het toilet”, vertelt de uitbater van het café. “Waarschijnlijk om zich te verstoppen voor de politie, maar die stonden hier kort daarna en konden hem oppakken.”Het Antwerps parket bevestigt die arrestatie. “Een 38-jarige man werd gearresteerd in de buurt van het De Coninckplein. Hij had een wapen bij zich”, zegt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket. Via camerabeelden kwam ook een wagen met Nederlandse nummerplaat in de Anneessensstraat in beeld, die getakeld werd voor verder onderzoek.

 ©  bfm

Verdachte vrachtwagen

Volgens onze informatie zette het snelleresponsteam ook aan de Schijnpoort een tweede Nederlandse wagen aan de kant. Die controle leidde de politie naar de Korte Wielenstraat, dicht bij de Noorderlaan, waar een verdachte vrachtwagen aan de kant werd gezet voor een controle. De politie verbrak de verzegeling, opende de container en controleerde de lading.

Achter een deklading koffie werd schijnbaar iets aangetroffen, waarna de container opnieuw gesloten werd. De vrachtwagen werd gerechtelijk in beslag genomen voor verder onderzoek. Aan de vrachtwagen werd ook een tweede verdachte opgepakt. Het is nog niet duidelijk of er bijvoorbeeld drugs in de container zijn aangetroffen en of er een link is met het incident op het Koningin Astridplein.

De verdachten werden donderdag uitgebreid verhoord. Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor poging moord. Een link met het drugsmilieu wordt uiteraard onderzocht.

 ©  bfm

 ©  bfm

Meer over Antwerpen

Aangeboden door onze partners