“Na een kleurrijke zonsondergang krijgen we een rustige en droge nacht”

Vanavond is het overwegend zonnig. In het noordwesten komen er wat meer stapelwolken voor dan elders en vanuit het zuidoosten komen er hoge sluierwolken opzetten. Die kunnen voor een kleurrijke hemel zorgen wanneer de zon tegen 20.50 uur de horizon bereikt.

Ruben Weytjens

Vrijdag zal de temperatuur onder brede opklaringen vlot oplopen richting 25°C.

In het tweede deel van de dag zal er een buienzone van west naar oost over Limburg trekken. Op de timing zit er nog steeds een marge, maar waarschijnlijk blijft het in Limburg nog tot na 16 uur droog. De meeste buien lijken ergens tussen 17 en 19 uur over de provincie te trekken. De buien kunnen op sommige plaatsen gepaard gaan met onweer maar zoals steeds zal dat niet overal het geval zijn. Na deze eerste buienzone kan het enkele uren droog blijven maar in het tweede deel van de avond zouden er verspreid opnieuw een aantal buien kunnen ontstaan.

Doordat de buien pas in de late namiddag arriveren kan de temperatuur nog in de buurt van 27°C uitkomen. De wind komt uit het westen tot noordwesten en is doorgaans zwak van kracht. Tijdens de passage van de buienzone kunnen er lokaal windstoten tussen 50 en 60 km/u voorkomen.

Tijdens het eerste deel van de nacht naar zaterdag kunnen er nog enkele buien passeren maar tegen de vroege ochtend wordt het overal droog.

Vooral op plaatsen waar er een stevige bui is gevallen kan er grondmist ontstaan. De wind valt grotendeels weg en de temperatuur zakt naar een minimum rond 12°C.

Lees hier het weerbericht voor de komende dagen.

Meer over Weerman Ruben Weytjens

Aangeboden door onze partners