©  BELGA

Ontgoochelde Philip Milanov raakt opnieuw niet door kwalificaties discuswerpen: “De hitte speelde me parten, mijn benen zwollen op”

Philip Milanov blijft vruchteloos op zoek naar zijn vorm van enkele jaren geleden in het discuswerpen. De 31-jarige Bruggeling kwam woensdag op het EK atletiek niet verder dan een worp van 61m04. Hij werd daarmee vijftiende in de kwalificaties. Achteraf was Milanov ontgoocheld. Vooral de warme temperaturen in München hinderden hem.

Maarten VanhoofBron: BELGA

“Ik had een goede opwarming en meestal heb ik dan daarna ook een goede wedstrijd. Maar dat is hier niet gelukt”, opende de discuswerper, die sinds september vorig jaar voltijds werkt naast zijn atletiekcarrière. “We begonnen al met een beetje vertraging aan onze competitie, omdat het systeem dat onze worpen registreert in eerste instantie niet werkte. Dat is niet zo leuk. En dan was er de hitte. De laatste dagen in België had ik er ook al last van. Mijn benen zwellen dan op. Tijdens de wedstrijden zit je ook voortdurend in de zon. Ik heb het daar moeilijk mee. In zo’n omstandigheden ben ik niet honderd procent.”

Milanov behaalde in het verleden medailles op grote kampioenschappen, zilver op zowel een WK (in Peking in 2015) als een EK (in Amsterdam in 2016). Sindsdien verloopt het een pak moeizamer. Vorige maand raakte hij ook niet door de kwalificaties op het WK in Eugene. 

“Mijn worpen vandaag waren niet schitterend”, gaf hij zelf aan. “Het had mij verwonderd dat ik mij hiermee kon plaatsen voor de finale. Ik had het wel gehoopt, maar ik wist eigenlijk al na mijn kwalificaties dat het voorbij was. Ik ben teleurgesteld. Ik kwam naar hier voor meer. Op training deed ik twee dagen geleden nog heel goede worpen. Hier lukt het weer niet. Dat is heel jammer. Maar ik geef niet op.”

Aangeboden door onze partners