©  BELGA

Nafi Thiam sluit dag één met ruime voorsprong af op eerste plaats, Noor Vidts klimt weer naar tweede stek

Nafi Thiam sluit de eerste dag van de zevenkamp af op de eerste plaats. In de afsluitende 200 meter klokte ze af op 24’64”, waarmee ze niet al te veel tijd verloor op haar concurrenten. Noor Vidts, die na het kogelstoten haar tweede plaats eerder op de avond moest afstaan, liet een tijd van 24’14” optekenen. De derde beste tijd van het pak, waardoor ze dag 1 toch nog kan afsluiten op de tweede plaats.

Bron: BELGA

De 200 m werd gewonnen door de Nederlandse Anouk Vetter (24’01”). Zo legt zo beslag op de derde plek in de stand. De Poolse Sulek zakt van plaats twee naar vier. Het is onzeker of zij donderdag nog verdergaat.

Eerder op de avond bracht Thiam het er ook goed vanaf in het kogelstoten. Met een worp van 14,95m bleef ze een half metertje onder haar PR, maar liep ze wel wat verder uit op haar voornaamste concurrenten. Ze beëindigde het kogelstoten als derde.

 ©  AP

Noor Vidts was minder succesvol in het kogelstoten. Ze bleef met een worp van 13,86m ruim onder haar PR en zakte zo van twee naar drie in de stand. De Poolse Sulek stak haar voorbij. Met een worp van 15,68m werd het kogelstoten gewonnen door Anouk Vetter, de olympische vicekampioene van Tokio. De Nederlandse maakte zo een flinke sprong in de stand en deed na haar slechte ochtendsessie plots weer mee voor de medailles.

 ©  BELGA

Eerder op de dag

Thiam begon woensdag uitstekend in het hoogspringen, het nummer waarin ze doorgaans excelleert. Op 1m92 ging het een keer mis, maar vervolgens ging de Naamse meteen over 1m95 en 1m98, goed voor een kampioenschapsrecord en 1211 punten. Vervolgens deed Thiam nog twee vergeefse pogingen op 2m01, om het daarna voor bekeken te houden. Haar persoonlijk record bedraagt 2m02.

Indoorwereldkampioene Vidts sprong 1m83 hoog, een centimeter onder haar persoonlijk record en de vierde prestatie van alle deelneemsters. Dat leverde 1016 punten op.

 ©  BELGA

Thiam opende de zevenkamp met 13.34 op de 100 m horden, goed voor 1074 punten en de derde tijd van alle deelneemsters. Vidts lukte 13.21, waarmee ze 1081 punten sprokkelde en op de tweede plaats terechtkwam.

Vorige maand veroverde Nafi Thiam in het Amerikaanse Eugene haar tweede wereldtitel in de zevenkamp. Ze twijfelde lange tijd om deel te nemen aan het EK in München, maar bevestigde vorige week uiteindelijk haar deelname. Noor Vidts eindigde op de vijfde plaats in Eugene.

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Meer over Nafi Thiam

Aangeboden door onze partners