©  ISOPIX

Nieuw puntenverlies voor Burnley en Kompany ondanks 77 (!) procent balbezit: “Geen enkele van mijn spelers zou bij de tegenstander willen spelen”

Burnley heeft dinsdag op de vierde speeldag van de Championship de punten gedeeld met Hull City. Het team van coach Vincent Kompany speelde op Turf Moor 1-1 gelijk. Het spelbeeld? Heel wat balbezit (77 procent) en passes (meer dan 700) voor Burnley, maar in de zone van de waarheid hebben The Clarets het o zo moeilijk.

jja, jswkBron: BELGA

Sinds de komst van Vincent Kompany is er een ware revolutie in het voetbal van Burnley te zien. Terwijl er de voorbije seizoenen van mooi verzorgd voetbal weinig sprake was en er vooral geknokt werd, is dat dit seizoen helemaal anders. Balbezit is belangrijk in het nieuwe voetbal dat Kompany wil zien.

Bijna 80 procent balbezit hadden de troepen van Kompany. Toch kwam het na goed 25 minuten op achterstand. Tufan bracht Hull City 0-1 voor. Via Rodriguez (34’) maakte Burnley snel gelijk. Nadien bleven nieuwe doelpunten uit. Kompany bracht Manuel Benson in de 66e minuut tussen de lijnen.

Voor Kompany is het niet de start die hij voor ogen had. Burnley staat met vijf punten uit vier wedstrijden in de middenmoot in de Championship.

 ©  ISOPIX

Vincent Kompany: “Geen enkele van mijn spelers zou bij de tegenstander willen spelen”

Gemengde gevoelens bij Vincent Kompany na de wedstrijd. “Ik kan mijn spelers niet genoeg prijzen voor hun harde werk”, aldus de coach op de persconferentie. “Hoe hard ze druk zetten, hoe hard ze vechten voor de tweede bal en alles wat daarbij komt kijken. Het is een fysieke competitie, maar we kunnen dat zeker aan. Het is een plezier om mijn team bezig te zien.”

Maar al dat harde werk en al het balbezit wordt o zo moeilijk beloond met doelpunten. “Het eindproduct is het moeilijkste deel van het spel”, vervolgt Kompany. “We hadden vandaag genoeg kansen, maar we moeten er echt zo veel mogelijk creëren om tegenstanders te verslaan.”

Opnieuw haalde de ploeg van Vincent Kompany liefst 77 procent van het balbezit. In de vorige drie wedstrijden haalden The Clarets 69, 71 en 64 procent balbezit. In totaal voltooide Burnley tegen Hull meer dan 700 passes, waarvan centrale verdediger Taylor Harwood-Bellis er 100 voor zijn rekening nam. Best indrukwekkend, maar veel punten levert het voorlopig niet op. “Ik denk na over hoe we de bal in de best mogelijke ruimtes kunnen krijgen om doelpunten te maken, het maakt mij niet uit hoeveel passes we voltooien. We doen het goed, alleen moet onze afwerking beter.”

 ©  ISOPIX

De tegenstanders kiezen tegen Burnley steeds voor hetzelfde concept: achteruit leunen en loeren op de counter. In vier matchen konden de tegenstanders samengeteld zes keer op doel trappen tegen Burnley. Daaruit scoorden ze wel drie doelpunten en daarmee pakten ze de ploeg van Kompany zeven punten af.

“Ik ga terug naar de basis en zeg tegen mijn spelers: we hebben vier wedstrijden gespeeld en hoeveel keer zou je graag bij het andere team gespeeld hebben?”, aldus Kompany. “Ik denk dat geen enkele van mijn spelers dat gewild zou hebben. En hoeveel spelers van de tegenstander zouden liever bij ons gespeeld hebben?”

Komend weekend mag Burnley het opnieuw proberen in eigen huis tegen Blackpool, dat na vier wedstrijden een puntje meer telt.

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners