©  Geert Van de Velde

Jean-Marie Dedecker wil Giro en atletendorp voor Parijs 2024 naar Middelkerke halen: “Zorgen dat hier van alles te beleven valt”

Krijgen we binnenkort de roze trui in Middelkerke te zien? Als het van burgemeester Jean-Marie Dedecker afhangt alleszins wel. Dedecker hoopt na een succesvol BK wielrennen, nu ook internationaal een sportevenement te organiseren. In Humo verklaart hij bezig te zijn met het organiseren van een Giro-rit en een atletendorp voor de Olympische Spelen in Parijs.

Jens Jacobs

Jean-Marie Dedecker heeft grootse plannen met Middelkerke. Dat liet de burgemeester van de kuststad merken in het weekblad Humo. Dedecker wil Middelkerke sportief op de kaart zetten. Dedecker rekent daarbij op de organisatie van een rit in de Ronde van Italië en een atletendorp voor de Olympische Spelen in Parijs.

“In juni hebben we een fantastische BK wielrennen georganiseerd”, aldus de voormalige judoka en bondscoach van de nationale judoploeg. “Middelkerke is de place to be geworden. Onze economie leeft van het toerisme: dan moet je zorgen dat hier van alles te beleven valt. We zijn bezig om een rit van de Giro naar hier te halen, en een atletendorp voor de Olympische Spelen in Parijs. Tegen dan staat hier ook een gloednieuw casino, met een gigantische feestplein ervoor.”

Meer over Giro d'Italia/Ronde van Italië

Aangeboden door onze partners