©  BELGA

Nicky Degrendele grijpt net naast het podium op de keirin: “Moest mezelf tegenkomen om beter te worden”

Nicky Degrendele is er niet in geslaagd om een medaille te veroveren op de keirin op het EK in München. Degrendele leek in een ideale positie te zitten om een medaille te veroveren, maar raakte in het slot nog ingesloten. Onze landgenote finishte uiteindelijk op een ondankbare vierde plek.

Jens Jacobs

Na een uitstekende halve finale, lagen de kaarten gunstig voor Nicky Degrendele in de finale van de keirin, haar favorieten nummer. Toch begon de race niet optimaal. Degrendele kreeg bij de loting de minst gunstige baan om in te starten, maar leek zich halfweg koers uitstekend te positioneren voor een medaille.

Degrendele was aan het wachten om aan te gaan, maar raakte plots toch ingesloten. Het zorgde ervoor dat ze niet haar ideale sprint kon rijden en uiteindelijk nog net gepasseerd werd door een Oekraïense. Onze landgenote moet zo dus tevreden zijn met een vierde plek.

 ©  BELGA

Teleurstelling overheerst bij Nicky Degrendele: “Gedaan wat ik kon doen, maar ik was net niet sterk genoeg”

“Ik heb gedaan wat ik kon doen, maar ik was net niet sterk genoeg”, klonk het teleurgesteld bij Nicky Degrendele. “Maar het WK is er al over twee maanden, dus ik heb nog een kans. Het is nog niet het belangrijkste kampioenschap, omdat we nog niet begonnen zijn aan de kwalificaties voor de Olympische Spelen. Maar we zullen tevreden moeten zijn met de vierde plek. Het is moeilijk. Zo’n vierde plek is altijd kut. Net niet. In deze discipline is het verschil altijd zo klein. Maar ik heb gedaan wat ik kon doen en het was deze keer net niet. Volgende keer hopelijk wel.”

“Ik heb nog nooit zoveel zenuwen gehad als vandaag. Het was echte verschrikkelijk. Van het thuisfront heb ik wel veel steun gehad, ook van de staff. Ik heb een heel goed team rond me. Ik wist dat ik goed was. Ik werk sinds maart met Tim (Carswell, red.) en die samenwerking loopt echt goed. De combinatie van Kenny en Tim maakt het ook erg fijn om te trainen. Ik wil niet alleen mezelf trots maken, maar ook degenen rondom mij. De sfeer is zo goed, dat het leuk is om te werken hier.”

“Om van de eerste keer dan terug op niveau te zijn, dat had de max geweest. Maar ik mag echt tevreden zijn, we werken nog geen jaar samen en we staan al hier. Ik pak ook een Belgisch record, dus ik ben wel tevredenMomenteel ben ik nog wat teleurgesteld, maar straks zal ik wel trots zijn. Ik ben nooit weggeweest, maar om een betere coureur te worden, moet je soms eens door een diep dal gaan. Ik moest mezelf tegenkomen om te groeien. Nu gaan we voor Parijs, zowel nu als binnen twee jaar.”

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners