Voetbal Tweede Afdeling A KSC Lokeren-Temse

Onwaarschijnlijke wereldgoal van Lokeren-Temsespeler Julien Vercauteren gaat de wereld rond: “Ik stond er zelf van te kijken”

De telefoon van Julien Vercauteren stond maandag roodgloeiend. Het doelpunt dat hij scoorde in de bekermatch tegen Bergen ging de wereld rond. Vanop zowat vijftig meter hield hij de bal twee keer hoog en volleyde het leer over de keeper in doel.

Ivan Elegeert

“Ik had in de eerste helft al in de gaten dat de doelman van Bergen regelmatig heel ver uit zijn doel stond. Ik nam me toen al voor om te proberen hem te verrassen, maar ik kreeg de kans niet. Na een uur lukte het dan toch. Het was meteen raak. Ik stond er zelf van te kijken”, vertelt de Brusselaar. “Ik moet wel toegeven dat ik samen met Casagolda regelmatig van heel ver naar doel probeer te trappen op training. Een echt ‘lucky shot’ kun je het dus zeker niet noemen”, knipoogt Vercauteren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De beelden van het doelpunt van Vercauteren gingen intussen zowat de wereld rond. “Mijn telefoon stond maandag niet stil. Het is ongelooflijk hoeveel mensen er al reageerden.” Toch geeft Vercauteren toe dat het voor zijn doelpunt niet zo makkelijk ging. “Bergen stond heel goed georganiseerd. De trainer nam me tijdens de rust nog eens apart. Hij vroeg me om zelf eens iets te proberen. Dat ik dat kon doen vlak voor onze bank maakte het nog specialer. Na dat eerste doelpunt voelde je dat de veer bij de bezoekers gebroken was en dat we makkelijker ons ding konden doen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Echte werk begint in september

Vercauteren heeft er al een stevig parcours op zitten. Hij speelde al in binnen- en buitenland. Pas begin juli tekende hij bij Lokeren-Temse. “Vorig jaar zat ik bij Houtvenne. Ik hoopte via hen de stap naar Westerlo te zetten. Dat lukte uiteindelijk niet. Toen ik hoorde welke plannen Lokeren heeft, heb ik niet geaarzeld om hier te tekenen. Ik krijg hier veel vertrouwen van de trainer, maar ik ben hier niet om enkel maar wereldgoals te maken. Mijn doelen liggen hoger. De overwinning tegen Bergen was natuurlijk heel mooi en natuurlijk wil iedereen zo ver mogelijk geraken in de beker. Straks in september, wanneer de competitie van start gaat, dan begint het echte werk.”

In de volgende ronde van de Beker van België trekt Lokeren-Temse naar het Limburgse Wellen.

 ©  Geert De Rycke

Aangeboden door onze partners