© Jos Thomassen

Twee motorrijders gewond na ongeval in Eisden

Maasmechelen -

Op het kruispunt van de Rijksweg en de Oostelijke Ontsluiting zijn dinsdagmiddag twee Nederlandse motorrijders gewond geraakt bij een ongeval met een auto.

Jos Thomassen/Olivier Simons

Het ongeluk gebeurde op het kruispunt ter hoogte van de voormalige garage Sangers. Toen de auto vanop de ontsluitingsweg de Rijksweg wilde oprijden naar links, richting Dilsen-Stokkem, kwam het tot een botsing met de motorfiets met daarop een Nederlandse man en vrouw. Ze werden ter plaatse verzorgd en lichtgewond afgevoerd naar het ZOL in Genk.

De bestuurder van de motorfiets had het rood licht genegeerd en enkel de groene pijl naar rechts gezien. Op het kruispunt kan het verkeer dat uit de richting van Dilsen-Stokkem komt bij groen licht immers enkel rechts afslaan. Doorgaand verkeer richting Eisden-Dorp heeft dan rood. In het verleden zorgde dat al vaker voor misverstanden. “Dit is niet de eerste keer dat mensen zich vergissen met die lichten, vooral als ze rechtdoor richting Eisden Dorp willen”, zeggen enkele bedienden uit de buurt.

 © Jos Thomassen

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio